Aξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Aξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Aξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 509 ΦΟΡΕΣ

Τη σημασία της φιλοξενίας πολύ μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων στο νησί αυτή την περίοδο, τόνισε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες μαζί με τους συντελεστές του 11ου Διεθνούς Φόρουμ Πιάνου και Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου που διοργανώνουν, από 3 έως 6 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος, ο ΔΟΠΑΡ και το “Ωδείο Ρόδου Καίτη Καστρουνή”.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν η κα Καστρουνή, ο γνωστός ρόδιος μουσικοσυνθέτης κ. Φίλιππος Τσαλαχούρης-που κάνει και σεμινάρια στο εργαστήριο-και παιδιά, ανάμεσά τους και από άλλες περιοχές της χώρας, που παρακολουθούν τα εργαστήρια που διεξάγονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ με τη συμμετοχή διακεκριμένων και διάσημων καθηγητών και σολίστ, κατά τα οποία πραγματοποιούνται ομιλίες, διαλέξεις και σεμινάρια-masterclasses- recitals.

Όπως είπε, λοιπόν, ο Δήμαρχος, οι διοργανώσεις που φιλοξενεί η Ρόδος αυτή την περίοδο σχετίζονται και με τον τουρισμό που είναι η οικονομία του τόπου αλλά πάνω απ’ όλα αναδεικνύεται το μέλλον αφού τα νιάτα της Ρόδου προσανατολίζονται στον αθλητικό χώρο.

Τα ίδια νιάτα, είναι εκείνα που αναδεικνύουν και συνεχίζουν τον πολιτισμό της Ρόδου σε πολλές μορφές τέχνης. Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στην κα Καστρουνή και τον δικό μας μεγάλο συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη που, όπως είπε, ζυμώθηκε στην τέχνη της Ρόδου και αυτή τη στιγμή μεγαλουργεί στο Ωδείο στην Αθήνα.

«Είναι χαρά που έχουμε δικούς μας ανθρώπους που μεταλαμπαδεύουν αυτή την τέχνη, αυτή την κουλτούρα μαζί με τα δικά τους προσόντα», είπε ακόμη ο Δήμαρχος και παρέδωσε έναν συμβολικό φάκελο σε κάθε έναν από όσους ήταν παρόντες.

Η κα Καστρουνή, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη στήριξή του προς τη διοργάνωση.
Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χθες ενώ σήμερα, Σάββατο 5 Μαΐου, στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου θα δοθεί ρεσιτάλ πιάνου από τον διακριμένο πιανίστα Θεόδωρο Τζοβανάκη σε έργα Μάνου Χατζιδάκι.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο