Καθάρισαν την παραλία τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου

Την παραλία των Στεγνών καθάρισαν την προηγούμενη εβδομάδα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών. 

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Απριλίου, οι μαθητές και οι γονείς, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, εξοπλίστηκαν με γάντια και σακούλες σκουπιδιών και μάζεψαν απο την παραλία ακόμη και το πιο μικρό σκουπίδι! 

Μάλιστα, τα παιδιά με τη βοήθεια των ενηλίκων, χώρισαν τα σκουπίδια σε ανακυκλώσιμα και μη, και συζήτησαν για τη μόλυνση των θαλασσών, προτείνοντας μάλιστα λύσεις προκειμένου να λιγοστέψουμε τα σκουπίδια. 

Στη συνέχεια, μοίρασαν αφίσες στα μαγαζιά της περιοχής με θέμα "καθαρές παραλίες", ενώ τοποθέτησαν στην παραλία μια ταμπέλα, προκειμένου να θυμίζουν στους λουόμενους πως δεν πετάμε σκουπίδια γιατί "η θάλασσα έχει καρδιά"!

Η παραπάνω δράση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους και κατ' επέκταση όλοι εμείς για το θέμα των σκουπιδιών και τη μόλυνση των παραλιών. 
Με σύνθημα "καλό καθαρό καλοκαίρι", οι μαθητές του 2ου δημοτικού Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου έστειλαν το μήνυμά τους για καθαρές παραλίες.