Τα μυστικά των βοτάνων  γνώρισαν οι μαθητές της Λάρδου

Την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στη φύση και να ανακαλύψουν τα «μυστικά» της καλλιέργειας των φαρμακευτικών βοτάνων, είχαν τις προηγούμενες ημέρες, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Λάρδου.

 Οι μικροί μαθητές, συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφθηκαν το εργαστήρι φυσικής καλλιέργειας φαρμακευτικών βοτάνων του Μιχάλη Δραμουντανή, στην Κρεμαστή.

Εκεί «μυήθηκαν» στον κόσμο των βοτάνων που ευδοκιμούν στη Ρόδο, ενώ έμαθαν την ιστορία τους και τις χρήσεις που έχουν σε διάφορους τομείς (φαρμακευτική, μαγειρική κλπ).
Διδάχθηκαν τους τρόπους καλλιέργειάς τους και τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και παράλληλα παρακολούθησαν εναλλακτικές τεχνικές φύτευσης μιας φυσικής καλλιέργειας.

Σκοπός της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής των μαθητών της Λάρδου, ήταν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τα βότανα. Η επίσκεψη στο εργαστήρι του Μιχάλη Δραμουντανή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος που υλοποιείται από την Δ’ τάξη σχετικά με τα βότανα της Ελλάδας. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το Δημοτικό Σχολείο Λάρδου είναι οι Γεώργιος Μπακύρτσης, Ολυμπία Παραλή και Πελαγία Βαμβουρέλη.