Στην Ουνέσκο το Ασκληπιείο Κω και ο Ιπποκρατικός Όρκος

Ο κ. Αρ. Παυλίδης αποδέχθηκε την πρόταση του Δημάρχου Κω, κ. Κυρίτση και αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για την προετοιμασία του φακέλου ένταξης του Ασκληπιείου και του Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτικής κληρονομίας της UNESCO.

Η Δημοτική αρχή θεωρεί επιβεβλημένο να επανεκκινήσει η προσπάθεια συγκρότησης πλήρους φακέλου, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές της Unesco, της υποψηφιότητας για την ένταξη του Ασκληπιείου Κω και του Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 

Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης ζήτησε από τον τ. υπουργό κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος είναι και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κως Αγάπη μας”, να αναλάβει επικεφαλής της ομάδας εργασίας που θα προετοιμάσει το φάκελο.

Ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την τιμητική πρόταση, την οποία έκανε αποδεκτή και αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του, ως επικεφαλής της ομάδας εργασίας ενώ υπήρξε πλήρης συμφωνία των κ.κ Παυλίδη και Κυρίτση για το πλαίσιο αλλά και τα επόμενα βήματα.
Η ομάδα εργασίας θα είναι ανεξάρτητη, με αυτονομία δράσης και θα έχει την αμέριστη διοικητική και άλλης μορφής υποστήριξη από το Δήμο Κω.

Η ένταξη του Ασκληπιείου Κω και του Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, αποτελεί μια μεγάλη και σπουδαία προοπτική για το νησί μας που αναδεικνύει και προβάλλει το ιστορικό και πολιτιστικό του κεφάλαιο.Σε δήλωσή  του ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης τονίζει:

“Η Κως προχωρά μπροστά με συνεργασίες. Ο Δήμος Κω κινητοποιεί όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του νησιού, όλους όσους πιστεύουν ότι η Κως πρέπει να βαδίσει στο δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης.
Ο κ. Παυλίδης είναι ένας από αυτούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παυλίδη που αποδέχθηκε την πρόταση. Η εμπειρία και η γνώση που διαθέτει, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν διεθνείς οργανισμοί, όπως η UNESCO, τον καθιστούν τον πλέον κατάλληλο για να αναλάβει το συντονισμό και την καθοδήγηση αυτού του εγχειρήματος.”