Ο τουρισμός έδωσε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη ανάσα στην αγορά εργασίας

Ο τουρισμός έδωσε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη ανάσα στην αγορά εργασίας

Ο τουρισμός έδωσε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη ανάσα στην αγορά εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 329 ΦΟΡΕΣ

Το καλύτερο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σημειώνει ο κλάδος καταλυμάτων τον Απρίλιο και ακολουθούν οι υπηρεσίες εστίασης, με τα τουριστικά επαγγέλματα να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη απορρόφηση από κάθε άλλη ειδικότητα, στην ελληνική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» για τον Απρίλιο, η δραστηριότητα καταλυμάτων έχει το υψηλότερο ισοζύγιο με 52.609 θέσεις εργασίας.

Ακολουθούν οι δραστηριότητες εστίασης (ισοζύγιο 23.218), το λιανικό εμπόριο, οι δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών κλπ. (ισοζύγιο 2.997) και οι δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης (ισοζύγιο 1.781).

«Τουριστικές» οι πιο περιζήτητες ειδικότητες
Όσον αφορά στις ειδικότητες με τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων, πρώτοι είναι οι Σερβιτόροι, Τραπεζοκόμοι και Μπάρμαν (ισοζύγιο 24.029). Ακολουθούν οι Μάγειροι ξενοδοχείων και εστιατορίων (15.052), οι Καμαριέρες σε ξενοδοχεία (11.226), οι Υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, Ρεσεψιονίστ και Γκρουμ (7.664) και οι Λαντζέρηδες (6.675).
Η ίδια τάση επιβεβαιώνεται και από το πολύ θετικό ισοζύγιο απασχόλησης που καταγράφεται στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Το Ν. Αιγαίο είναι η περιφέρεια με το θετικότερο ισοζύγιο (33.679) και ακολουθούν η Κρήτη (25.977) και τα Ιόνια Νησιά (11.797).

(Πηγή: tornosnews.gr)

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου