Ο τουρισμός έδωσε τον Απρίλιο τη μεγαλύτερη ανάσα στην αγορά εργασίας

Το καλύτερο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων σημειώνει ο κλάδος καταλυμάτων τον Απρίλιο και ακολουθούν οι υπηρεσίες εστίασης, με τα τουριστικά επαγγέλματα να παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη απορρόφηση από κάθε άλλη ειδικότητα, στην ελληνική αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» για τον Απρίλιο, η δραστηριότητα καταλυμάτων έχει το υψηλότερο ισοζύγιο με 52.609 θέσεις εργασίας.

Ακολουθούν οι δραστηριότητες εστίασης (ισοζύγιο 23.218), το λιανικό εμπόριο, οι δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών κλπ. (ισοζύγιο 2.997) και οι δραστηριότητες ενοικίασης και εκμίσθωσης (ισοζύγιο 1.781).

«Τουριστικές» οι πιο περιζήτητες ειδικότητες
Όσον αφορά στις ειδικότητες με τα υψηλότερα θετικά ισοζύγια προσλήψεων – απολύσεων, πρώτοι είναι οι Σερβιτόροι, Τραπεζοκόμοι και Μπάρμαν (ισοζύγιο 24.029). Ακολουθούν οι Μάγειροι ξενοδοχείων και εστιατορίων (15.052), οι Καμαριέρες σε ξενοδοχεία (11.226), οι Υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, Ρεσεψιονίστ και Γκρουμ (7.664) και οι Λαντζέρηδες (6.675).
Η ίδια τάση επιβεβαιώνεται και από το πολύ θετικό ισοζύγιο απασχόλησης που καταγράφεται στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Το Ν. Αιγαίο είναι η περιφέρεια με το θετικότερο ισοζύγιο (33.679) και ακολουθούν η Κρήτη (25.977) και τα Ιόνια Νησιά (11.797). 

(Πηγή: tornosnews.gr)