Απολογήθηκαν στον ανακριτή μέλη της εταιρείας διακίνησης

Την πόρτα του ανακριτή Ιωαννίνων πέρασαν χθες δύο εκ των εννέα ατόμων που συνελήφθησαν στη Ρόδο ως μέλη του «κυκλώματος» που εισήγαγε, αποθήκευε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε Ρόδο, Κω, Αθήνα και Ιωάννινα!

Πρόκειται για τον 32χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται και ως ο «αρχηγός» της ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη Ρόδο ενώ φέρεται να είχε και το ρόλο του «προμηθευτή» και για τις δύο ομάδες (της Ρόδου και των Ιωαννίνων), καθώς και τον 30χρονο από τη Μολδαβία.

Σε βάρος και των δύο δραστών αλλά και των λοιπών 17 συγκατηγορούμενων τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και χθες συνοδευόμενοι από το συνήγορό  τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και της Αντεισαγγελέως που χειρίζεται την υπόθεση κρίθηκαν και οι δύο προσωρινά κρατούμενοι καθώς σε βάρος τους υπήρχαν παλαιότερες καταδικαστικές αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων.
Σήμερα συνοδευόμενοι από τον κ. Αλεξανδρή θα απολογηθούν η 31χρονη Αλβανίδα και ο φίλος της που επίσης κατηγορούνται στην ίδια υπόθεση.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα που διεξήγαγαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ για τη σύλληψη των εδώ κατηγορουμένων στήθηκε «επιχείρηση» από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά -19- άτομα, μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα ηγετικά της στελέχη, ένας 63χρονος Έλληνας στα Γιάννενα και ένας 32χρονος Αλβανός στη Ρόδο!

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ακόμη δέκα (10) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της οργάνωσης ναρκωτικές ουσίες.

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών και τη συμμετοχή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια, αποθήκες, οχήματα, υπαίθριους και λοιπούς χώρους και υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ!

Από τις έρευνες της αστυνομίας που έγιναν ταυτόχρονα στις 2 Μαΐου 2018, κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, πλαστά χαρτονομίσματα, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, καραμπίνα κ.α., ενώ οι συλληφθέντες κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της σύστασης και συμμετοχής εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το «κύκλωμα» αποτελούνταν από δύο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα στα Γιάννενα, ως «αρχηγός» φέρεται να είναι ένας  63χρονος Έλληνας και μέλη εννέα από τους συλληφθέντες όλοι Έλληνες και ειδικότερα, 9 άνδρες ηλικίας 63, 39, 52, 24, 62, 37, 33, 37, 35 ετών και μία γυναίκα 44 ετών, οι οποίοι διακινούσαν ποσότητες  ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Στη δεύτερη ομάδα στη Ρόδο, ως «αρχηγός» φέρεται ένας 32χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μάλιστα έχει και το ρόλο του «προμηθευτή» και για τις δύο ομάδες.
Μαζί του συνελήφθησαν επίσης ως μέλη της «ομάδας» αυτής, δύο Έλληνες ηλικίας 40 και 56 ετών, τέσσερις Αλβανοί και ειδικότερα τρεις άνδρες 32, 37 και 29 ετών και μία Αλβανίδα (γυναίκα) ηλικίας 38 ετών, ένας 30χρονος από τη Μολδαβία και μία γυναίκα 31 ετών από τη Ρουμανία. Επίσης στην Αττική συνελήφθη και ένας 61χρονος Αλβανός, ο οποίος φέρεται να ανήκει στην «ομάδα» της Ρόδου.