Το επί κοντώ επιστρέφει στο Κορακόνερο

Το επί κοντώ επιστρέφει στο Κορακόνερο

Το επί κοντώ επιστρέφει στο Κορακόνερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Στίβου θα διεξαχθεί το αγώνισμα σε νέα εγκατάσταση αύριο, παρουσία και της Νικόλ Κυριακοπούλου

Μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου, με εξαιρετικές διακρίσεις εντός κι εκτός συνόρων, θα βρεθούν αύριο το απόγευμα και τη Κυριακή πρωί στο Δ.Α.Κ «Καλλιπάτειρα», για να αγωνιστούν μπροστά στους φίλους του αθλήματος του νησιού μας.

Οι αθλητές αυτοί και οι αθλήτριες ανήκουν στα δωδεκανησιακά και κυκλαδίτικα σωματεία στίβου και θα είναι η τρίτη χρονιά που θα συμμετάσχουν σε αυτό το νέο θεσμό, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, που συνδιοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου.

Οι αυριανοί αγώνες θα ξεκινήσουν στις 17:00 και της Κυριακής στις 09:00, ενώ ο συνολικός αριθμός των φιλοξενουμένων αθλητών-αθλητριών, κριτών, προπονητών, ξεπερνά τους εκατό, αφού ορισμένα σωματεία θα κατεβάσουν επιπλέον συμμετέχοντες με δικά τους έξοδα.
Αναφέρεται πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλύπτει τη μετακίνηση των αθλητικών αποστολών και ο ΔΟΠΑΡ τη φιλοξενία.

Το ξενοδοχείο που θα καταλύσουν οι αποστολές είναι το EVITA RESORT στο Φαληράκι και η διεύθυνση φρόντισε για τη μεταφορά των αθλητών από το λιμάνι στο ξενοδοχείο, καθώς και τις μετακινήσεις από και προς το στάδιο.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου προσκαλεί όλους τους φίλους του κλασικού αθλητισμού του νησιού στο στάδιο του Κορακόνερου, για να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες σπουδαίων αθλητών/αθλητριών, όπως της Νικολ Κυριακοπούλου (παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο άλμα επί κοντώ, του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009), της Μαρίας Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός) στα 100 και 200μ. με επιδόσεις πανευρωπαϊκού επιπέδου και συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο ,της Ουρανίας Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) στα 5.000 μ. με συμμετοχή επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας στο Μαραθώνιο, της Μαρίας Μαγκούλια (Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000) στη σφαιροβολία, με διεθνείς διακρίσεις σε Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς Νεανίδων, του Μιχάλη Σεΐτη (Α.Ο Σταματίου) στα 200-400μ., αθλητή που αγωνίστηκε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και σε παγκόσμιους αγώνες για αθλητές με ειδικές δεξιότητες, του Μάκη Στεργιούλη (Πανναξιακός) στα 100-200 μ., αθλητή με σπουδαίους χρόνους κυρίως στο κλειστό στίβο (60μ.) και του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ (Α.Ο Μυκόνου) στα 10χλμ. Βάδην, κορυφαίου αθλητή με διεθνείς διακρίσεις στο εξωτερικό. Σημαντική θα είναι επίσης η παρουσία και για τους σπουδαίους αθλητές των μεγάλων αποστάσεων με τα χρώματα του ΑΟ Μυκόνου όπως τους Μίνο, Μαγγίνα, Καλλία και Ματζιάρ.

Κοντά σε αυτούς τους σπουδαίους αθλητές κι αθλήτριες, οι φίλοι του στίβου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουμε τη νέα γενιά των Δωδεκανησίων πρωταθλητών. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και οι νέοι επικοντιστές μας, και συγκεκριμένα οι Αλέξανδρος Παθιάκης, Άγγελος Παπαγρηγορίου, Δημήτρης Καραγιάννης, αλλά και οι Αβδελίδης, Αγγελής, με δάσκαλό τους τον Κώστα Τσαταλό, παλαιό πρωταθλητή Ελλάδος.

Το «παρών» επίσης θα δώσουν επίσης οι Κατραμάδος και Νταλαρής του Γ.Σ.Ν Λέρου, καθώς επίσης οι Κουλλιά, Τρουμούχη και Διακοστεφανής από τον Εύδαμο Κω.
Το "κλου" των αγώνων της πρώτης μέρας θα είναι το επί κοντώ, αγώνισμα, στο οποίο θα συμμετάσχει η Νικολ Κυριακοπούλου, καθώς και οι προαναφερθέντες αθλητές του ΑΓΕΣ Καμειρος 2009.

Μέχρι και πέρυσι το αγώνισμα διεξάγονταν στο Στάδιο «Ιωάννης Πρώτος», αφού δεν υπήρχε στρώμα στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».
Από εφέτος, με ενέργειες του Δήμου Ρόδου, αγοράσθηκε, εγκαταστάθηκε και οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να απολαύσουν το πλέον θεαματικό αυτό αγώνισμα του στίβου.

Τι θα ισχύσει για Παίδες-Κορασίδες
Αν και η διοργάνωση αφορά την κατηγορία Ανδρών-Γυναικών, μπορούν να λάβουν μέρος Έφηβοι και Νεανίδες καθώς επίσης και Παίδες-Κορασίδες.

Ειδικά για τη δεύτερη κατηγορία, ισχύουν τα παρακάτω:
1) Οι αθλητές –τριες της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων (2001 – 2002) μπορούν να δηλωθούν και να συμμετέχουν συνολικά και τις δύο αγωνιστικές ημέρες σε δύο ατομικά και μία σκυταλοδρομία ή σε ένα ατομικό και δύο σκυταλοδρομίες, με τον περιορισμό όμως ότι συμμετέχουν σε δύο το ανώτερο αγωνίσματα σε μία αγωνιστική ημέρα (όπως δηλαδή και οι υπόλοιποι αθλητές – τριες των διασυλλογικών αγώνων Α/Γ, π.χ. ένας αθλητής συμμετέχει την Α΄ αγωνιστική σε δύο ατομικά, τότε στη Β΄ αγωνιστική μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μία σκυταλοδρομία).
2) Ειδικά οι αθλητές –τριες της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων (2001 – 2002) συμμετέχουν σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο, αλλά ΜΟΝΟ στα παρακάτω αγωνίσματα:

ΠΑΙΔΕΣ 2001:
100 – 200 – 400 – 800 – 1.500 – 5.000 * – 400 ΕΜΠ. – 3.000 Φ.Ε. *- 10.000 ΒΑΔΗΝ - ΥΨΟΣ – ΚΟΝΤΩ – ΜΗΚΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΑΚΟΝΤΙΟ - 4 Χ 100 – 4 Χ 400.
ΠΑΙΔΕΣ 2002:
100 – 200 – 400 – 800 – 1.500 – 10.000 ΒΑΔΗΝ - ΥΨΟΣ – ΚΟΝΤΩ – ΜΗΚΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ - 4 Χ 100 – 4 Χ 400.

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2001:
100 – 200 – 400 – 800 – 1.500 – 5.000 * – 100 ΕΜΠ. - 400 ΕΜΠ – 3.000 Φ.Ε. * -10.000 ΒΑΔΗΝ - ΥΨΟΣ – ΚΟΝΤΩ – ΜΗΚΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΣΦΑΙΡΑ – ΔΙΣΚΟΣ – ΣΦΥΡΑ – ΑΚΟΝΤΙΟ - 4 Χ100 – 4 Χ 400
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 2002:
100 – 200 – 400 – 800 – 1.500 – 400 ΕΜΠ – ΥΨΟΣ – ΚΟΝΤΩ – ΜΗΚΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΔΙΣΚΟΣ – 4 Χ100 – 4 Χ 400

* Ειδικά για τους ομίλους των Ε.Α.Σ. του Αιγαίου (που διεξάγονται σε ένα Σαββατοκύριακο) οι Παίδες – Κορασίδες που γεννήθηκαν το 2001 μπορούν να συμμετέχουν ή στα 5.000 ή στα 3.000 Φ.Ε. και ως δεύτερο αγώνισμα να επιλέξουν ένα άλλο από τα παραπάνω.
- Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού σε κανένα αθλητή-τρια και σε καμία περίπτωση.
- Δεν επιτρέπεται να δηλώνονται και να αγωνίζονται οι επίσημοι προπονητές στίβου (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
- Αλλοδαποί, ομογενείς υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λοιποί μη Έλληνες αθλητές δικαιούνται συμμετοχής ΜΟΝΟ σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται από τις διατάξεις του κανονισμού εγγραφών-μετεγγραφών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ
1) Όπως αναφέρεται στον ισχύοντα κανονισμό εγγραφών – μετεγραφών, για τις περιπτώσεις των αθλητών – τριών που παίρνουν μετεγραφή σύμφωνα με το άρθρο 5. παρ. 3 (μετοίκηση λόγω εγγραφής σε ανώτερο ή ανώτατο δημόσιο εκπευδευτικό) και παρ. 4 α.β. (μετοίκηση για λόγους επαγγελματικούς), καθώς και το άρθρο 6.4 (μετοίκηση λόγω εγγραφής σε ανώτερο ή ανώτατο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή για λόγους επαγγελματικούς και ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης, με τη συγκατάθεση του σωματείου του), ισχύουν τα παρακάτω:
«Για τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές περιόδους, μετά την έγκριση της μετεγραφής, οι βαθμοί αξιολόγησης από τις διακρίσεις του αθλητή στα διασ/κά και πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου θα μοιράζονται στα δύο σωματεία».

2) «Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκείνες των αθλητών που θα αποκτώνται μετά από προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, για τα παραπάνω άρθρα, καίτοι είχε απορριφθεί η αίτηση μεταγραφής τους από την επιτροπή μεταγραφών».

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.