Αποφυλακίζεται ο ασφαλιστής που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση

Αποφυλακίζεται ο ασφαλιστής που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση

Αποφυλακίζεται ο ασφαλιστής που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1399 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση που εκδόθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Αποφυλακίζεται με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου και με περιοριστικούς όρους, ο 48χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος που έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία μετά χρήσεως και για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση.

Ο 48χρονος τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες αυτές από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 ετών για κάθε πράξη, δηλαδή συνολική ποινή κάθειρξης 10 έτη με αποτέλεσμα να πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Ωστόσο, διά των συνηγόρων του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Ασημάκη Ασημακόπουλου υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινή η οποία εξετάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου και έγινε κατά πλειοψηφία δεκτή (3-2) με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αυτό που τονίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία είναι η ανάγκη να βγει από τη φυλακή ο 48χρονος, καθώς είναι αυτός που φροντίζει τους ηλικιωμένους γονείς του (μένει μαζί τους) και οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Επίσης όλο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν πολύ σκληρά προκειμένου να καταφέρει να αποκαταστήσει έστω και μερικώς τις ζημιές που υπέστησαν οι πελάτες του, κάτι που είναι αδύνατο να κάνει από τη φυλακή και έτσι αφενός έχουν χαθεί όλες αυτές οι προσπάθειες και αφετέρου κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το πατρικό του σπίτι από τις τράπεζες, καθώς το είχε βάλει υποθήκη σε δάνειο που είχε λάβει.

Οι συνήγοροί του επίσης επεσήμαναν πως όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν πάντα παρών στις δικασίμους των υποθέσεών του, και τηρούσε κατά γράμμα τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.
Σημειώνεται πως πριν μερικές μέρες συζητήθηκε και στο αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου η αίτηση αναίρεσης που έχει ασκήσει ο 48χρονος ασφαλιστής κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, η οποία τον έστειλε στην φυλακή.

Ο ίδιος πάντως θα καθίσει στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου και τον επόμενο μήνα, καθώς έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό και μία ακόμη υπόθεση από τις τρεις που εκκρεμούν σε βάρος του στη δικαιοσύνη για παρόμοια αδικήματα.

Εκτός από τον ασφαλιστικό σύμβουλο στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και 44χρονος τραπεζικός υπάλληλος για τον οποίο τον Σεπτέμβριο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου μετέτρεψε την κατηγορία της συνέργειας σε υπεξαίρεση σε πλημμέλημα, αδίκημα το οποίο έπαυσε για τον κατηγορούμενο λόγω παραγραφής.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, (Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου), για αυτή την υπόθεση είχε κρίνει ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους και είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών για κάθε πράξη στον 48χρονο ασφαλιστικό σύμβουλο, δηλαδή κατά συγχώνευση 11 έτη κάθειρξης με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ, και στον 44χρονο τραπεζικό υπάλληλο ποινή φυλάκισης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Συνήγοροι υπεράσπισης είχαν παρασταθεί και στις δύο δίκες οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης και Φώτης Κωστόπουλος ενώ ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος κ. Κώστας Κυπραίος.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη μετά την άσκηση ποινικών διώξεων που αφορούσαν τις κατηγορίες: της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας που το είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω ιδιότητάς του ως εντολοδόχου και διαχειριστή ξένης περιουσίας, ενώ το συνολικό ποσό είναι άνω των 120.000 ευρώ, της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με το συνολικό όφελος και τη συνολική ζημία να υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, στις 31 Οκτωβρίου 2001 ο 48χρονος ασφαλιστικός σύμβουλος πλαστογράφησε την υπογραφή συμπολίτισσάς μας, την οποία και έβαλε για λογαριασμό της σε ένταλμα πληρωμής ύψους 9.134 ευρώ και στη συνέχεια το προσκόμισε σε υποκατάστημα τράπεζας και εισέπραξε το ποσό αυτό.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι και στις 18 Ιανουαρίου 2002 έκανε το ίδιο σε δεύτερο ένταλμα πληρωμής βάζοντας την ίδια υπογραφή συμπολίτισσάς μας και καταφέρνοντας έτσι να εισπράξει το ποσό των 29.347 ευρώ. Αλλά και στις 8 Ιουλίου 2008 ο 48χρονος ασφαλιστής υπέγραψε αντί της συμπολίτισσάς μας γραμμάτιο είσπραξης τράπεζας υπέρ της ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν, ποσού 11.345 ευρώ, το οποίο και στη συνέχεια κατέθεσε στο λογαριασμό της εταιρείας του. Δηλαδή η συνολική ζημία ανέρχεται στο ποσό των 49.826 ευρώ.

Ο ασφαλιστής κατηγορείται και για υπεξαίρεση, και ειδικότερα ότι το χρονικό διάστημα από το 1996 έως το 2008 ως ασφαλιστικός σύμβουλος υπεξαίρεσε από τους λογαριασμούς της συμπολίτισσάς μας συνολικά το ποσό των 345.430 ευρώ, ενώ ο 44χρονος ταμίας κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους