Θα παραμείνει στη φυλακή η Ρουμάνα που αποπειράθηκε να εκβιάσει τον εραστή της

Θα παραμείνει στη φυλακή η Ρουμάνα που αποπειράθηκε να εκβιάσει τον εραστή της

Θα παραμείνει στη φυλακή η Ρουμάνα που αποπειράθηκε να εκβιάσει τον εραστή της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 375 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή θα παραμείνει η 39χρονη Ρουμάνα, η οποία αποπειράθηκε να εκβιάσει τον 49χρονο Καλύμνιο πρώην σύντροφό της για να της δώσει χρήματα, ώστε να μην αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση!

Η αλλοδαπή στις 8 Φεβρουαρίου 2018 καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 5 ετών και φυλάκιση 10 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής αρχές Απριλίου 2018 διά του συνηγόρου της κ. Βασίλη Μπέη άσκησε έφεση καθώς την προηγούμενη από την εκδίκαση της υπόθεσής της (δηλαδή στις 7 Φεβρουαρίου) η 39χρονη είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο και είχε υποβληθεί σε εγχείριση. Για το λόγο αυτό και ζήτησε με αίτησή της χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου να αφεθεί ελεύθερη έστω και με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει για την υπόθεση αυτή.

Το δικαστήριο ωστόσο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας απέρριψε το αίτημα και έτσι η αλλοδαπή θα παραμείνει στη φυλακή.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και η 39χρονη κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης κατ’ επάγγελμα, η οποία τελέστηκε με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ένοχη την αλλοδαπή επιβάλλοντάς της ποινή κάθειρξης 5 ετών για την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης, φυλάκιση 8 μηνών και πρόστιμο 600 ευρώ για την οπλοκατοχή και ένα έτος φυλάκιση για την αντίσταση, δηλαδή κατά συγχώνευση 5 έτη κάθειρξης, 10 μήνες φυλάκιση και 600 ευρώ χρηματικό πρόστιμο με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η Ρουμάνα είχε συνάψει σχέση με τον 49χρονο τον Αύγουστο του 2012 και ένα χρόνο αργότερα επιχείρησε να τον εξαναγκάσει να της δώσει το ποσό των 7.000 ευρώ, απειλώντας τον ότι εφόσον δεν το κάνει θα τα έλεγε όλα στη γυναίκα του. Μάλιστα η ίδια κατηγορείται ότι επίσης τον απειλούσε ότι θα «πάρει μπράβους» κ.α.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου

32 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων την περασμένη εβδομάδα στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Πατέρας και γιος στο εδώλιο επειδή πουλούσαν είδη «μαϊμού»

Εντοπισμός και διάσωση 35 αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση