Ελληνογερμανικά σεμινάρια ογκοπλαστικής χειρουργικής

Ελληνογερμανικά σεμινάρια ογκοπλαστικής χειρουργικής

Ελληνογερμανικά σεμινάρια ογκοπλαστικής χειρουργικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 392 ΦΟΡΕΣ

Ξεκινά σήμερα στη Ρόδο και περιλαμβάνει live μετάδοση χειρουργείου

Το 1ο διεθνές ελληνογερμανικό σεμινάριο ογκοπλαστικής χειρουργικής του καρκίνου του μαστού, με ζωντανή μετάδοση χειρουργείου, ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί, στο ξενοδοχείο Ρόδος-Πάλλας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 του μηνός.

Αυτό το σεμινάριο-συνέδριο διοργανώνεται από το Κέντρο μαστού της Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου καθώς και από το Κέντρο Μαστού του Essen της Γερμανίας, ενώ για να γίνει εδώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η συμπατριώτισσά μας Δρ Ειρήνη Αγγελίδου-Χαιρέτη, η οποία ειδικεύτηκε εκεί και είναι γυναικολόγος ογκολόγος-Χειρουργός μαστού και Διευθύντρια της μονάδας Μαστού της Euromedica. Λόγω της γνωριμίας της λοιπόν με τον ογκολόγο και χειρουργό μαστού του Κέντρου αυτού, καθηγητή Sherko Kuemmel, κατέστη δυνατό να φιλοξενηθεί το σεμινάριο στη Ρόδο.
Σημειώνεται ότι τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Το σεμινάριο έχει ως βασικό αντικείμενο όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην άρτια χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού και θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από εκατό διακεκριμένοι ιατροί από όλο τον κόσμο, εξαίρετοι επιστήμονες ο καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί για ένα θέμα που ενδιαφέρει και ταλανίζει μεγάλο αριθμό γυναικών παγκοσμίως.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ρόδος, έχοντας κατακτήσει περίοπτη θέση στον κατάλογο των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών, τείνει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια να γίνει μόνιμος πόλος έλξης επιστημονικών συναντήσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων και να συνδέσει πλέον το όνομά της και μ’ άλλες μορφές τουρισμού με πρώτο τον συνεδριακό. Και είπε:

«Ο ιστορικός, πολιτιστικός και φυσικός πλούτος του νησιού σε συνδυασμό με τις άρτιες και σύγχρονες υποδομές, τα υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας συνεδριακά κέντρα αλλά και κατηρτισμένα επαγγελματικά στελέχη, καθιστούν τη Ρόδο ιδανικό τόπο διεξαγωγής συνεδρίων, συμποσίων και εκθέσεων».

Η συμβολή δε του Δήμου στη διεξαγωγή των συνεδρίων είναι μεγάλη αφού η συνεργασία του με τον ιδιωτικό τομέα εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις εκείνες για την περαιτέρω ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού, με στόχο πάντα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον τουρισμό 365 ημερών στη Ρόδο.

Στη συνέχεια, σύστησε τη διοργανώτρια και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου, τη Δρα Ειρήνη Αγγελίδου-Χαιρέτη, Διευθύντρια της μονάδας μαστού της Euromedica Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου και τη συνεχάρη όχι μόνο για την επιλογή της Ρόδου αλλά και για τη γενικότερη προσφορά της ως ιατρού και κυρίως ως ανθρώπου.

Όπως είπε, είναι ροδίτισσα, αποφοίτησε αριστούχα, έχει αποσπάσει πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική και στη Γερμανία όπου και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της. Έκανε διδακτορική διατριβή με άριστα για τον καρκίνο του μαστού και ειδικεύτηκε στη χειρουργική γυναικολογία, ογκοπλαστική, πλαστική χειρουργική του μαστού στη Γερμανία με πολλές διακρίσεις και πλέον την έχουμε στο νησί μας.

Από την πλευρά της, η και Αγγελίδου-Χαιρέτη, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο, την Περιφέρεια και τον ΙΣΡ για τη στήριξή τους σ’ αυτό το πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο, είπε ότι διοργανώνεται με τη δική της μεσολάβηση, λόγω της προσωπικής της γνωριμίας με τον καθηγητή Kuemmel στη Γερμανία που είναι αυτή τη στιγμή διευθυντής του μεγαλύτερου Κέντρου Μαστού εκεί με διακρίσεις σε όλο το Κράτος.

Η ίδια, διετέλεσε επιμελήτρια στην πανεπιστημιακή κλινική της Δρέσδης και αποφάσισαν από κοινού να ξεκινήσουν αυτά τα διεθνή σεμινάρια–συνέδρια και στην Ελλάδα, είναι το πρώτο αυτό που γίνεται στη Ρόδο και είναι μία καλή ευκαιρία για το νησί να προβληθεί.

Είπε, ακόμη, ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για την ίδια που βρίσκεται στο Προεδρείο της οργανωτικής και της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου αυτού και πιστεύει ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία και θα παρουσιαστούν πολύ σημαντικά πράγματα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκειά του, θα τονίσουν πάρα πολύ σημαντικά θέματα πάνω στη διαγωνιστική του καρκίνου του μαστού, όλες τις καινούργιες μεθόδους διάγνωσης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, θα επικεντρώσουν σε μία βιοψία μαστού που γίνεται κατευθυνόμενη είτε από υπέρηχο είτε από μαστογράφο, με πολύ απλή διαδικασία, ανώδυνη. Μ’ αυτό μπορούν να αποφύγουν περιττές χειρουργικές επεμβάσεις για τελείως καλοήθεις όγκους του μαστού ενώ να προχωρήσουν σε χειρουργική αφαίρεση προκαρκινικών αλλοιώσεων ούτως ώστε να σώσουν γυναίκες από μία μετεξέλιξη.

Πλέον-συνέχισε η κα Αγγελίδου-Χαιρέτη-η χειρουργική του μαστού έχει εξελιχθεί, έχει γίνει πλέον δύσκολη, όχι όπως παλιά που αφαιρούσαν το μαστό που ήταν μεγάλο πλήγμα για τη γυναίκα. Τώρα, σ’ αυτό το συνέδριο, θα κάνουν επίδειξη και με live χειρουργεία που θα γίνουν το Σάββατο όπου η ίδια και ο καθηγητής θα χειρουργήσουν δωρεάν ασθενείς από τη Ρόδο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί κοινωνική προσφορά δική τους και της Euromedica.

Το σημαντικό με αυτή την ογκοπλαστική είναι ότι στο περίπου 70% των περιπτώσεων μπορούν να χειρουργήσουν τον καρκίνο του μαστού με διατήρηση του μαστού της ασθενούς ούτως ώστε η ασθενής να είναι ψυχολογικά πάρα πολύ καλά μετά το χειρουργείο της και να μπορεί να συνεχίσει τη ζωή της κανονικά χωρίς να έχει κάποιο ψυχολογικό πλήγμα από την απώλεια του μαστού της. Βέβαια, υπάρχει ακόμα ένα 30% των περιπτώσεων, όπως θα αναλύσουν και στο συνέδριο, που πρέπει να υποβληθούν σε μαστεκτομή, όμως θα παρουσιάσουν τις νέες τεχνικές.

Σήμερα, Παρασκευή, θα γίνουν οι ομιλίες για τη διαγνωστική και τις χειρουργικές τεχνικές, αύριο Σάββατο θα γίνουν τα live χειρουργεία και την Κυριακή θα γίνουν οι ομιλίες από τους παθολόγους-ογκολόγους. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την εξωσωματική γονιμοποίηση σε νέες γυναίκες που νοσούν και μπορούν να κάνουν παιδί. Όπως είπε η Δρ, το σεμινάριο κλείνει, δηλαδή, με το θετικό μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού σήμερα θεραπεύεται και τα ποσοστά επιβίωσης είναι πολύ υψηλά όταν διαγνωστεί σε αρχικά στάδια και εκείνο που θέλουν είναι να δώσουν ελπίδα στον κόσμο.

«Αντιμετωπίζουμε πλέον τον καρκίνο του μαστού σαν μία ασθένεια όπως τις άλλες που την περνάμε και από εκεί και πέρα η γυναίκα συνεχίζει τη ζωή της και προχωράει κανονικά», κατέληξε κα Αγγελίδου-Χαιρέτη.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς