Ρόδος: Αναβλήθηκε  η δίκη για την εκταμίευση δανείων

Για τον επόμενο μήνα αναβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση της υπόθεσης εκταμίευσης δανείων με πλαστά δικαιολογητικά στην οποία κατηγορείται λογιστής και άλλα τρία άτομα, καθώς και μία δεύτερη υπόθεση με κατηγορούμενο μόνο το λογιστή για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερης μεγάλης αξίας.

Και οι δύο υποθέσεις επρόκειτο να εκδικαστούν στις 10 Μαΐου ωστόσο αναβλήθηκαν για τις 11 Ιουνίου.

Η πρώτη υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Ιούνιο του 2008 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι είχαν συλλάβει τον 49χρονο (τότε ήταν 40 ετών) λογιστή που θεωρείται και ως ένα από τα βασικά άτομα που κατηγορούνται, τα δύο αδέλφια ηλικίας 41 και 32 ετών (τότε ήταν 34 και 25 ετών αντίστοιχα) οικοδόμοι, δύο γυναίκες ηλικίας 23 ετών κάτοικοι Ρόδου και Ιαλυσού καθώς και τον 31χρονο κάτοικο Ρόδου ως μέλη «σπείρας» που με πλαστά δικαιολογητικά κατάφερνε να παίρνει δάνεια από τράπεζες, με τη «βοήθεια» επίσης δύο λογιστών από Αθήνα και Λαμία.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και η 40χρονη αλλοδαπή από τη Βουλγαρία, η οποία φέρεται να εκταμίευσε δάνειο ύψους 200.000 ευρώ με πλαστά δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συλληφθέντες  λειτουργούσαν βάσει οργανωμένου σχεδίου και με τη βοήθεια ακόμη δύο ατόμων (λογιστών) από την Αθήνα και τη Λαμία, οι οποίοι και αναζητούνται.

Για αυτή την υπόθεση καταδικάστηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο ο λογιστής και άλλα τρία άτομα, τα οποία άσκησαν έφεση σε μία προσπάθεια να μειώσουν ή και να «εξαφανίσουν» τις πρωτόδικες ποινές που τους έχουν επιβληθεί.

Στη δεύτερη υπόθεση ο λογιστής κατηγορείται για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερης μεγάλης αξίας και έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα, ποινή κατά της οποίας επίσης έχει ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 49χρονος ήταν λογιστής σε επιχείρηση παντοπωλείου στην περιοχή μας, ο ιδιοκτήτης του οποίου το χρονικό διάστημα από τις 19 Μαρτίου 2002 έως τις 31 Ιουλίου 2006 του έδινε κανονικά τα χρήματα για να πληρώσει τις απαιτούμενες εισφορές στο ΙΚΑ, όμως ο 49χρονος δεν το έκανε αλλά κράτησε ο ίδιος τα χρήματα.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ζημιώθηκε για το ποσό των 14.642 ευρώ, το οποίο με τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 26.933 ευρώ.