Ηλίας Τσέρκης: Υπηρετώ με πίστη και αφοσίωση την παράταξη

Ηλίας Τσέρκης: Υπηρετώ με πίστη  και αφοσίωση την παράταξη

Ηλίας Τσέρκης: Υπηρετώ με πίστη και αφοσίωση την παράταξη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 452 ΦΟΡΕΣ

Αυξήθηκαν εντυπωσιακά τα μέλη στην τοπική οργάνωση Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας

«Παρών» για την εκ νέου διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου της δημοτικής τοπικής οργάνωσης (ΔΗΜ.ΤΟ.) Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας στις αυριανές εκλογές, δηλώνει ο μέχρι τώρα Πρόεδρός της κ. Ηλίας Τσέρκης, σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε χθες.

Με αφορμή, λοιπόν, τη διεξαγωγή, αύριο, Κυριακή 13 Μαΐου, των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος για την ανάδειξη των νομαρχιακών και δημοτικών τοπικών επιτροπών και για τους συνέδρους, ο κ. Τσέρκης δηλώνει «παρών», δηλαδή είναι εκ νέου υποψήφιος για τη διεκδίκηση της θέσης που του ανατέθηκε προ διετίας, αυτήν του Προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ. Ρόδου.

Μιλώντας για τη διετία αυτή που έληξε, ο ίδιος τη χαρακτήρισε «χρήσιμη και παραγωγική» και μάλιστα θέλησε να ευχαριστήσει γι’ αυτό όλα τα μέλη του δεκαμελούς συμβουλίου της τοπικής οργάνωσης, τονίζοντας ότι συνεργάστηκαν εξαιρετικά, κάτι που πιστεύει ότι βγήκε προς την κοινωνία.

«Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την άποψή μας, τοποθετηθήκαμε πολιτικά και σε διάφορα ζητήματα κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και κάνοντας παρεμβάσεις, όπου κρίναμε ότι έπρεπε να ενημερώσουμε το ευρύ κοινό της πόλης μας», δήλωσε ακόμη.

Είπε, στη συνέχεια, ότι, από τη διετή θητεία του, απέκτησε περίσσεια εμπειρία για το πώς λειτουργούν οι τοπικές οργανώσεις, ποια είναι τα πλεονεκτήματα και σε ποιο σημείο μπορούν να προσπαθήσουν για να βελτιώσουν πράγματα. «Το πρόσημο ήτανε θετικό, ωστόσο θεωρώ ακράδαντα ότι με την πολυσυμμετοχικότητα μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα», τόνισε.

Κατά τον ίδιο, επίσης, η διεύρυνση της βάσης του κόμματος έχει επιτευχθεί με έναν τρόπο εντυπωσιακό, αφού από τις δυόμιση χιλιάδες που ήταν τα μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ., από την εκλογή Προέδρου του κόμματος μέχρι και τις προηγούμενες εκλογές, έχουν πάει στις 3.400 μέλη, κάτι που χαρακτήρισε εντυπωσιακό και, όπως είπε, ήταν και ένας στόχος να αυξήσουν τη δύναμη της βάσης και εν μέρει το πέτυχαν.

Βέβαια, από αυτούς δικαίωμα ψήφου έχουν γύρω στα 1488 άτομα στην πόλη της Ρόδου, που είναι και αυτοί που θα συμμετέχουν ουσιαστικά στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής μιας και έχουν καταβάλει τη συνδρομή τους.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να σταθεί στο γεγονός ότι, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, τα μέλη αυτά δεν δίστασαν να καταβάλουν τα δώδεκα ευρώ για να συμμετέχουν σ’ αυτή τη δημοκρατική διαδικασία του κόμματος και γι’ αυτό τους ευχαρίστησε.

Θύμισε, στη συνέχεια, ο κ. Τσέρκης ότι πριν από τη θητεία του ως Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ρόδου, ήταν υπεύθυνος του τομέα υγείας της ΝΟΔΕ.

«Δεν κρύφτηκα ποτέ», είπε και ανέφερε ότι δεν δείλιασε να εκφράσει δημόσια τις απόψεις του, που μπορεί σε κάποιους να μην άρεσαν και να δυσαρεστήθηκαν, ωστόσο θεωρεί ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να έχουν μία διαδρομή, μία πορεία, και τότε να διεκδικήσουν θέσεις που να μπορέσουν να αυξήσουν την επιχειρηματολογία τους και την ένταση της φωνής τους και του λόγου τους.

Θεωρεί, λοιπόν, ότι τα στοιχεία αυτά είναι ικανά για να κρίνουν αν είναι ο άνθρωπος αυτός που μπορεί να συμμετέχει στην πλέον κρίσιμη στιγμή που είναι η δεδομένη αφού για την επόμενη διετία υπάρχουν τουλάχιστον τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

«Πρέπει να ενώσουμε τη Νέα Δημοκρατία τοπικά να την κάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη», είπε ακόμη και συμπλήρωσε: «Ως γνωστόν, υπηρετώ με πίστη και αφοσίωση τις αξίες της παράταξης και πάντα λειτουργώ με γνώμονα την ενότητα και την πρόοδό της. Σέβομαι και τιμώ την άποψη, την πορεία και το έργο κάθε στελέχους και κάθε μέλους της οργάνωσής μας».

Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι νέες εγγραφές σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία ήταν γύρω στα 900 άτομα μόνο για τη ΔΗΜ.ΤΟ. Ρόδου και υπολογίζεται γύρω στις 1500 σε όλο το νομό, σε ένα κόμμα που είχε πάνω από εικοσιπέντε χιλιάδες νέες εγγραφές πανελλαδικά.

Και αυτό όπως είπε, είναι ένα μεγάλο κομμάτι, αν αναλογιστούμε τα πληθυσμιακά δεδομένα της περιοχής μας και της πόλης μας και αν κάνουμε αντιστοίχιση των αριθμών, είναι κατανοητό ότι υπάρχει ζήτηση, υπάρχει ενδιαφέρον, ενώ αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή των υποψήφιων μελών στη νομαρχιακή όσο και στη ΔΗΜ.ΤΟ. αφού είναι 13 τα μέλη που έχουν δώσει υποψηφιότητα και εκλέγονται οι εννέα, στους οποίους και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Είπε, ακόμη, ότι οι διαδικασίες που ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, υποσχέθηκε και τώρα τις υλοποιεί, είναι ότι ανά έτος θα γίνονται τα συνέδρια του κόμματος, ότι θα διευρύνει τη βάση έχοντας το λόγο εκείνη αφού ουσιαστικά συμμετέχει στις διαδικασίες για την ανάδειξη των ανθρώπων που εκπροσωπούν. Αυτά σύμφωνα με τον ίδιο είναι τα πρώτα δείγματα γραφής ενός Προέδρου που έχει συνέχεια λόγων και πράξεων.

Ο στόχος κατά τον ίδιο είναι να γίνουν ισχυροί έτσι ώστε όταν θ’ αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, κάτι που θεωρεί ότι είναι πάρα πολύ κοντά αφού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πνέει τα λοίσθια, να έχουν τις συμμαχίες εκείνες, την ενότητα και τη συνοχή για να διεκδικήσουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Κλείνοντας, απηύθυνε κάλεσμα και μία προσωπική ενεργοποίηση σε όλα τα μέλη του κόμματος τοπικά ώστε αύριο, με την καθολική συμμετοχή τους, ν’ αναδείξουν τις αρετές της δημοκρατικής οργάνωσης και να είναι η ημερομηνία αυτή μία νέα αφετηρία για το κόμμα στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο