Έπαυσε η δίωξη για απόπειρα εκβίασης λόγω παραγραφής

Με την υπόθεση 44χρονου και 46χρονου που κατηγορούνταν για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοφορία σε βάρος ενός 72χρονου ασχολήθηκε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Αν και πρωτόδικα οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι τον Οκτώβριο του 2014 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών και φυλάκιση 20 μηνών έκαστος, εντούτοις χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα η οποία εν συνεχεία έπαυσε λόγω παραγραφής.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξανδρής μεταξύ άλλων επεσήμανε προς το δικαστήριο ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι οι πελάτες του τέλεσαν το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης καθώς βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει παράνομο όφελος κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση αυτή.

Ως εκ τούτου πρόκειται για απειλή παράνομης βίας, κατηγορία που είναι πλημμέλημα και το οποίο έχει παραγραφεί. Ως πολιτική αγωγή στη υπόθεση παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Ελευθέριος - Γεώργιος Πάσσος.

Η υπόθεση αφορά επιταγές που φέρεται να έδωσε ο 46χρονος στον 72χρονο προκειμένου να του διεκπεραιώσει τραπεζικές διαδικασίες, όμως αυτές δεν έγιναν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πριν από οχτώ χρόνια οι δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας ένα πιστόλι πήγαν στο σπίτι του 72χρονου και εκεί απείλησαν την οικογένεια του.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο 73χρονος πατέρας του 44χρονου ο οποίος πρωτόδικα είχε κριθεί αθώος.