Βρετανοί κατηγορούνται για απόπειρα βιασμού 34χρονης

Για απόπειρα βιασμού σε βάρος 34χρονης συμπατριώτισσας τους κατηγορούνται δύο 46χρονοι (σήμερα) Βρετανοί, οι οποίοι θα δικαστούν σήμερα, Δευτέρα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν βρεθεί στο νησί μας για διακοπές τον Ιούνιο του 2003 και διέμεναν στην περιοχή του Φαληρακίου, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους μετά τη καταγγελία που είχε κάνει στις αρμόδιες αστυνομικές η 35χρονη (σήμερα) Αγγλίδα,  η οποία υποστήριξε ότι αποπειράθηκαν από κοινού να την βιάσουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν και στο οποίο πήγαν μετά από διασκέδαση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 35χρονης η οποία είχε επικαλεστεί επίσης και την μαρτυρία μιας 20χρονης φίλης της, όλα εξελίχθηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου 2003, όταν μετά από διασκέδαση σε μπαρ της περιοχής, όπου γνώρισε τους δύο συμπατριώτες της, πήγαν όλοι μαζί στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι δύο Άγγλοι τουρίστες.

Εκεί κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ακούγοντας μουσική, ενώ την ώρα που η νεαρή φίλη της πήγε στην τουαλέτα, οι δύο άνδρες ακινητοποιώντας την επιχείρησαν να την βιάσουν. Η 35χρονη αλλοδαπή πανικοβλήθηκε, έβαλε τις φωνές, καταφέρνοντας τελικά να απομακρυνθεί και να ειδοποιήσει την ασφάλεια του ξενοδοχείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή οι δύο Βρετανοί αρνούνται τη κατηγορία που τους βαραίνει, ενώ την υπεράσπιση τους έχει αναλάβει ο κ. Άκης Δημητριάδης.