Χ. Κόκκινος: Ο «Κλεισθένης» δεν λύνει τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στην 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο συμμετείχε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με οριακή πλειοψηφία. Από τα πενήντα ένα (51) μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου παραβρέθηκαν είκοσι έξι (26): Είκοσι πέντε (25) μέλη της πλειοψηφίας από 31 μέλη που διαθέτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Π.Σ.) και ένα (1) της Χρυσής Αυγής.

Τα υπόλοιπα μέλη της μειοψηφίας απήχαν από τη συνεδρίαση του Π.Σ. και τους λόγους τούς αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση/ καταγγελία.

Ο κ. Χ. Κόκκινος κατά τη συζήτηση του θέματος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι - Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», επισήμανε τα εξής:

* Το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης που προωθεί η Κυβέρνηση για τους Ο.Τ.Α. με την ονομασία «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» δεν απαντά στις ανάγκες και στα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγνοούν τις ανάγκες της νησιωτικότητας.

Τα δύο (2) κοινά συνέδρια της ΕΝ.Π.Ε. και Κ.Ε.Δ.Ε. ανέδειξαν την ενότητα της Αυτοδιοίκησης, τις προτάσεις και την πρόθεσή τους να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να φέρει προς διάλογο νομοσχέδιο που θα ενισχύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση (θεσμικά και οικονομικά), θα υπάρχει έντιμη συμφωνία για τον τρόπο εκλογής των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων και θα στηρίζεται η κοινωνία μας.

Τέλος ανάφερε ότι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (Π.Σ.) θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα, διότι η απόφασή του θα προστίθετο στις δεκάδες αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων που προηγήθηκαν των δύο (2) κοινών συνεδρίων ΕΝ.Π.Ε./Κ.Ε.Δ.Ε. και θα ενίσχυε τις αποφάσεις τους.

* Ο κ. Χ. Κόκκινος επιστρέφει απόψε στη Ρόδο με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, όπου σήμερα το απόγευμα θα παραστεί σε εκδήλωση της ΕΝ.Π.Ε. με θέμα «Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» και της Πολιτιστικής Ομάδας «Αρχιπέλαγος» στο Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ, στην ειδική επετειακή εκδήλωση για «Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ στα Δωδεκάνησα».