Με επιτυχία η πρεμιέρα  της παράστασης της ομάδας “Theorion” στη Ρόδο

Μεγάλη επιτυχία είχε η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Έτσι Είναι (αν Έτσι νομίζετε)» που παρουσίασε η ομάδα «THEORION» στο Παραδείσι.

Πρόκειται για ένα έργο του Ιταλού Νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλλο σε επιμέλεια των κ.κ. Κωνσταντίνου Μανή και Ευαγγελίας Αναγνώστου, που παρουσιάστηκε στη θεατρική αίθουσα «Ωρίωνα» επί της κεντρικής οδού του Παραδεισίου.

Οι συντελεστές της παράστασης αποδίδοντας άψογα τους ρόλους τους κατάφεραν να «καθηλώσουν» το κοινό και να το κάνουν να τους «ακολουθήσει» στον προβληματισμό και στη σκέψη που παρουσίασαν επί σκηνής.

Παράσταση με πολλαπλά μηνύματα που επάξια κέρδισε το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού. Άλλωστε η θεατρική ομάδα «Theorion» μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές καλές παραστάσεις και δεν θα μπορούσε αυτή τη φορά να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό.

Το έργο είναι μία σάτιρα ιδιοφυή, γεμάτη οίκτο για την αδυναμία του ανθρώπου να κατανοήσει τα αληθινά κίνητρα ακόμη και των δικών του πράξεων. Σκοπός της είναι να μας δείξει την πραγματικότητα, αυτά που βλέπουμε και αγγίζουμε. +

Οφείλουμε όμως να σεβόμαστε και αυτά που βλέπουν και αγγίζουν οι άλλοι ακόμη κι αν τα βλέπουν και τα αγγίζουν με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι τα βλέπουμε και τα αγγίζουμε εμείς.
 


Το έργο
Ο Πόνζα, ένας κρατικός υπάλληλος που έχει μετακομίσει με τη γυναίκα του και την πεθερά του σε μία άλλη πόλη, προκαλεί το ενδιαφέρον του περιβάλλοντός του και γεννά κουτσομπολιά με τον τρόπο που ζει μαζί με τις δυο γυναίκες. Έτσι, όταν ο ίδιος και η πεθερά του καλούνται για εξηγήσεις από τον προϊστάμενο και το νομάρχη, οι απαντήσεις περιπλέκουν το μυστήριο, αφού ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή για την πραγματικότητα. 

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Κυρτάσογλου Τάσος -Λαουντίζι
Θεοδωράκη Αναστασία -Αμαλία 
Σιαμορέλη Ράνια -Ντίνα 
Αναγνώστου Ευαγγελία/Παπαγρηγορίου Τσαμπίκα -Υπηρέτρια 
Πιστόλα Ευαγγελία/ Σταματίου- Λουλετζόγλου Δικαία -Κα Σιρέλλι
Παμπάκα Καίτη -Κα Τσίνι
Βολονάκης Ευθύμιος- Κος Σιρέλλι
Παπαμανώλης Γιάννης- Αγκάτσι
Μαστρονικήτα Βάσω -Κα Φρόλλα
Νεσφυγές Γιώργος- Κος Πόνζα
Γιαννίκη Μαίρη -Κα Νέννι
Σταμάτης Σάββας- Τσεντούρι
Πελλός Σάββας- Νομάρχης
Πότσου Στεφανία- Κα Πόνζα

Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Ωρίωνα» επί της κεντρικής οδού Παραδεισίου από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 14 Μαΐου.