Εκδήλωση γνωριμίας με τα τοπικά προϊόντα της Δωδεκανήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση γνωριμίας των σπουδαστών της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.) με τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα του Νομού Δωδεκανήσου που πραγματοποίησε χτες το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την αναπτυξιακή του εταιρεία – Δ.ΕΤ.Α.Π. 

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, αναφέρει τα εξής: «εμείς στο Επιμελητήριο θέτουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη, την προβολή και την προώθηση των τοπικών μας προϊόντων, μέσα από την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία.

Το δικό μας AEGEANCUISINE.  Ένα τομέα που διαθέτει ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα: Αφορά και  αγγίζει έναν ευρύ κύκλο επιχειρήσεων –από τον αγρότη, τον εστιάτορα, τον μεταποιητή μέχρι τον ξενοδόχο.

Απώτερος στόχος των πρωτοβουλιών και δράσεων όπως η σημερινή, είναι η ανάπτυξη αυτής της γαστρονομικής γνωριμίας με τα νησιά μας. Η  καλή κουζίνα δεν   αποτελεί μόνο απόλαυση και εμπειρία για τον επισκέπτη. Αποτελεί και τμήμα της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου. 

Η σημερινή εκδήλωση (σ.σ.χθεσινή) για μία ακόμα φορά, είναι μία απόλυτα στοχευμένη δράση με γνώμονα τη συνεργασία των τοπικών φορέων για τη διείσδυση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων στη μαζική εστίαση και τον τουρισμό. Η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παράγονται ή/και μεταποιούνται στα Δωδεκάνησα, σε συνδυασμό με τον επαγγελματισμό και την οργάνωση των επιχειρήσεων δίνουν τη δυνατότητα για αυτή τη διασύνδεση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της τοπικής οικονομίας με τη μαζική εστίαση και την τουριστική μας βιομηχανία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους παραγωγούς που διέθεσαν προϊόντα, ανθρώπινο δυναμικό και πολύτιμο χρόνο προκειμένου να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα τους σε περισσότερους από 150 σπουδαστές της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. Οι σπουδαστές με τη σειρά τους, με αίσθημα υπευθυνότητας, ενημερώθηκαν για τα προϊόντα του τόπου μας, τον τρόπο παρασκευής τους, τα σημεία πώλησης και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά την είσοδό τους στην αγορά εργασίας».

 


Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν:
• ΑΙΓΑΙΟΝ 
Β. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑ ΟΕ  

• HAWAII TROPICAL CO
Ι. ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑ  & ΣΙΑ ΟΕ

• ΚΑΙΡ ΑΕ
ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

• ΒΑΠ 
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΥΓΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ BIOTEXNIKH KAI ΕΜΠΟΡΙΚΗ ETAIPEIA

• LIROS SEA FOOD
ΥΙΟΙ Θ. ΠΙΤΡΟΠΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΕ

• ΦΙΛΕΜΑ ΡΟΔΙΩΝ/ FIMEMA
ΠΙΣΣΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ

• NATURA RODOS
ΣΤΑΥΡΟΣ & ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΛΑΣ ΟΕ

• ΤΑ ΔΙΜΥΛΙΑ
ΘΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ

• PASSALIS FAMILY
ΑΦΟΙ ΠΑΣΣΑΛΗ ΟΕ

• RHODES  NUTS BARDOPOULOS  
ΜΠΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

• ΤΡΟΦΟΣΥΝΘΕΣΗ Α.Β.Ε.Ε.
ΔΙΜΕΛΛΗΣ FOOD Ανώνυμη Βιοτεχνική και Εμπορική Εταιρεία

• ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

• ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΡΙΔΑΝΟΣ - ΟΙΝΑΜΠΕΛΟΣ ΑΕ

• ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 

• EMERY-ΟΙΝΟΙ-ΠΟΤΑ ABE
ΑΝΩΝΥΜΟΣ BIOMHXANIKH ETAIPEIA ΟΙΝΩΝ KAI ΠΟΤΩΝ EMERY
 

• NATURA NISYRIANA
ΧΑΡΙΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 

• ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΒΟΥΡΟΣ
ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ
 

• ΤΑ ΧΕΙΡΟΜΥΛΙΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ