«Το στρώμα της καταστροφής» σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Το στρώμα της καταστροφής» σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Το στρώμα της καταστροφής» σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 70 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και στα πλαίσια του αφιερώματος σε ταινίες οικολογικού περιεχομένου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού –Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου διοργανώνουν σήμερα στις 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου προβολή της ταινίας «Το στρώμα της καταστροφής» ελληνικής παραγωγής, του 1980, του Κωνσταντίνου Βρεττάκου.

Η προβολή της ταινίας πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Πανοράματος Οικολογικών Ταινιών της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

Το θέμα της ταινίας είναι: «Οι συνέπειες της δημιουργίας της τεχνητής λίμνης του ποταμού Μόρνου για την υδροδότηση της Αθήνας και οι προσπάθειες του τότε Εφόρου Πέτρου Θέμελη να διασώσει τα αρχαιολογικά ευρήματα».

Θα παραστεί και θα διευθύνει τη συζήτηση, προσκεκλημένος του Συλλόγου, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Πέτρος Θέμελης.

Ο καθηγητής θα παρουσιάσει επίσης δείγματα του σημαντικού ανασκαφικού και αναστηλωτικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ο Πέτρος Θέμελης εργάστηκε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία επί 21 χρόνια.

Διετέλεσε Έφορος Αρχαιοτήτων στις Περιφέρειες Ηλείας-Μεσσηνίας, Αττικής, Εύβοιας, Φωκίδος-Λοκρίδος και Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπήρξε και Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών.

Εξελέγη καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2004.

Από το 1987 είναι διευθυντής των ανασκαφών και των αναστηλωτικών εργασιών της αρχαίας Μεσσήνης, υπό την αιγίδα της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Οι συστηματικές πολύχρονες ανασκαφές του και αναστηλώσεις αποκάλυψαν μια ολόκληρη πόλη, την Αρχαία Μεσσήνη, και την ανέδειξαν σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας τις περιγραφές του αρχαίου περιηγητή Παυσανία.

Το 2005 τιμήθηκε με τον Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη