Με άδεια κόπηκαν οι ευκάλυπτοι στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Με άδεια κόπηκαν οι ευκάλυπτοι στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Με άδεια κόπηκαν οι ευκάλυπτοι στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1378 ΦΟΡΕΣ

Αυτό διευκρινίζει ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου της Fraport

Με όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες αρχές έγιναν οι κοπές των ευκαλύπτων γύρω από την περιοχή του αεροδρομίου της Ρόδου, και ειδικά στα σημεία όπου βρίσκεται η περίφραξη, επισημαίνει στη «Ροδιακή» ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά τη δημοσιοποίησή της επιστολής που έστειλε η δημοτική σύμβουλος και επιχειρηματίας Ευαγγελία Παναή, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι κόπηκαν εντελώς τα δέντρα που βρίσκονται στο δρόμο περιμετρικά του αεροδρομίου προς την περιοχή του οικισμού, ο κ. Παπάζογλου επισημαίνει ότι αυτό έγινε για την πτητική ασφάλεια των αεροπλάνων και των επιβατών τους και είναι κάτι για το οποίο επιβάλλεται να μεριμνά κάθε αεροδρόμιο.

Άλλωστε, όταν η Fraport Greece είχε το καλοκαίρι, παρουσιάσει το πρόγραμμα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Ρόδου είχε επισημάνει ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν είναι η παρουσία πτηνών στην περιοχή του αεροδρομίου, τα οποία συχνά προκαλούν ατυχήματα με την είσοδό τους στους κινητήρες των αεροσκαφών.

Τα δέντρα και οι θάμνοι που βρίσκονται περιμετρικά του αεροδρομίου αποτελούν σημεία στα οποία βρίσκουν καταφύγιο τα πτηνά με αποτέλεσμα να απειλούν την ασφάλεια των αεροσκαφών και να βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών τους. Πάντως, αν το συνεργείο που προχώρησε στην κοπή των δέντρων δεν είχε την απαιτούμενη άδεια από τις αρχές θα είχε συλληφθεί, καθώς η πράξη αυτή συνιστά αδίκημα.

Διαβάστε ακόμη

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια