Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται 32χρονος ροδίτης

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται 32χρονος ροδίτης

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται 32χρονος ροδίτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3433 ΦΟΡΕΣ

Πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών και 9 μηνών

Ο θάνατος του 31χρονου Σταμάτη Τσουκαλά έξω από το παλιό νοσοκομείο της Ρόδου τον Οκτώβριο του 2012, θα αναβιώσει στις αρχές του επόμενου μήνα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει 32χρονος Ροδίτης ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση όπου η πράξη αποφασίστηκε και τελέσθηκε εν βρασμό ψυχής, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για αυτές τις κατηγορίες, ο 32χρονος τον Οκτώβριο του 2013 είχε κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών και φυλάκιση 9 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 32χρονος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 4 Ιουνίου 2018.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα τέσσερα άτομα τα οποία φέρονται να χτύπησαν τον 31χρονο όταν εκείνος κείτονταν στο έδαφος, για τα οποία όμως το πρωτόδικο δικαστήριο απεφάνθη ότι είναι αθώα και τα απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

Το φονικό σημειώθηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 περίπου στις 3 το μεσημέρι και άμεσα η αστυνομία ενημερώθηκε από διερχόμενο πολίτη πως στη μέση σχεδόν του δρόμου για το παλιό νοσοκομείο, βρισκόταν ένας άνδρας πεσμένος μπρούμυτα, χωρίς να κινείται.

Άμεσα στη περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι απέκλεισαν τη περιοχή. Επίσης ενημερώθηκε ο ιατροδικαστής αλλά και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον θανάσιμα τραυματισμένο άνδρα και τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άμεσα οι αστυνομικοί εντόπισαν στο πάρκο της Ροδιακής Έπαυλης τον 32χρονο, δίπλα στον οποίο – πίσω από ένα θάμνο- υπήρχε ένα μαχαίρι. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 32χρονο στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, καθώς όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους μέχρι εκείνη την ώρα οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως είχε ανάμιξη στην δολοφονία όπως και τελικά αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Τρεις ημέρες αργότερα, γνωστοποιείται και η ταυτότητα του 31χρονου παθόντα, και ανακοινώνεται ότι πρόκειται για τον Σταμάτη Τσουκαλά του Ηλία, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 31χρονος διέμενε στην πόλη της Ρόδου μαζί με την μητέρα του και την ημέρα της δολοφονίας του, επρόκειτο να αναχωρήσει για το χωριό Έμπωνα της Ρόδου προκειμένου να παραμείνει εκεί για μερικές ημέρες.

Στις 24 Οκτωβρίου ο 32χρονος κατηγορούμενος περνάει τη πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί, όπου και αποδίδει το όλο περιστατικό σε αυτοάμυνα, τονίζοντας πως όλα συνέβησαν εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλλε ο φερόμενος δράστης ώστε να αμυνθεί από την επίθεση που είχε δεχτεί από το θύμα.

Ο 32χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ωστόσο δια του συνηγόρου του κ. Άκη Δημητριάδη προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, τονίζοντας ότι επρόκειτο για αυτοάμυνα και ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, έστω και με περιοριστικούς όρους, αίτημα που στις 14 Νοεμβρίου 2012 έγινε αποδεκτό.

Στην προσφυγή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος ανέφερε πως επρόκειτο για καθαρά για νόμιμη άμυνα από τη πλευρά του, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο δράστης της άδικης επίθεσης είναι άτομο πάσχων από σχιζοφρένεια το οποίο έχει κατ’ επανάληψη νοσηλευτεί στο Ψυχιατρείο της Λέρου» και πως «εάν δεν είχε χρησιμοποιήσει το σουγιαδάκι του για εκφοβισμό θα είχε πιθανώς καταλήξει εκείνος το θύμα ανθρωποκτονίας»!

Έτσι με το 258 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 32χρονος στις 14 Νοεμβρίου 2012 αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Όμως δεν διήρκησε πολύ η ελευθερία του! Δέκα ημέρες αργότερα ο 32χρονος μαζί με 23χρονο, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και αφαίρεσαν από 31χρονο ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ!

Και οι δύο δράστες μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν για τη ληστεία προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές.

Ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή, ο ανακριτής Ρόδου με διάταξη του και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, αποφάσισε την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον 32χρονο με προσωρινή κράτηση και για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία