Ένοχος ο 23χρονος για τους δύο αμφορείς και το χασίς

Ένοχος ο 23χρονος για τους δύο αμφορείς και το χασίς

Ένοχος ο 23χρονος για τους δύο αμφορείς και το χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 455 ΦΟΡΕΣ

Αθώα κρίθηκε η 36χρονη συγκατηγορούμενή του

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) κάθισαν 23χρονος και 36χρονη κατηγορούμενοι για 800 γραμμάρια χασίς, τα οποία είχαν φέρει από την Αθήνα και μαζί με δύο αρχαίους αμφορείς!

Η σύλληψη των δύο κατηγορουμένων είχε γίνει στην Κάλυμνο τον Απρίλιο του 2017 και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση υποχρέωσης δήλωσης μνημείου.
Η δίκη τους έγινε προχθές και το δικαστήριο έκρινε αθώα την 36χρονη και ένοχο με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου τον 23χρονο, στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της επιτήρησής του από επιμελήτρια κοινωνικής αρωγής για τρία χρόνια και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 25 Απριλίου 2017 από αστυνομικούς του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους για τις «κινήσεις» του ζευγαριού το είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές ημέρες πριν τη σύλληψή του ο 23χρονος, ο οποίος είναι ήταν στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας καθώς και παλαιότερα είχε συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, μετέβη στην Αθήνα όπου φέρεται να προμηθεύτηκε ποσότητα 800 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης. Στη συνέχεια, ο 23χρονος επιβιβάστηκε σε πλοίο της γραμμής για την Κω. Στο μεταξύ, η 36χρονη μετέβη από την Κάλυμνο στην Κω όπου παρέλαβε τον 23χρονο μαζί με τα ναρκωτικά και στη συνέχεια επέστρεψαν στο νησί τους.

Εκεί τους περίμεναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου, οι οποίοι και τους ακινητοποίησαν μόλις βγήκαν από το πλοίο. Σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν στην κατοχή της 36χρονης την ποσότητα των 800 γραμμαρίων χασίς και στον 23χρονο τέσσερα ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν ο 23χρονος με την 36χρονη όπου και εντοπίστηκαν:
• Δυο πήλινοι αμφορείς, οι οποιοι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογούνται στους ύστερο-ρωμαϊκούς χρόνους.
• Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (μισό γραμμάριο).
• Θρυματιστής κάνναβης
• Ένα σακίδιο με υπολείμματα κάνναβης.
Όλα τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»