To δικαστήριο δικαίωσε οκτώ “παρατασιούχους” του Δήμου Ρόδου

To δικαστήριο δικαίωσε οκτώ “παρατασιούχους” του Δήμου Ρόδου

To δικαστήριο δικαίωσε οκτώ “παρατασιούχους” του Δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 697 ΦΟΡΕΣ

Την προσωρινή παραμονή 8 “παρατασιούχων” του δήμου Ρόδου αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, σε συνέχεια σχετικής αίτησης που κατέθεσαν οι ενάγοντες.

Όπως δημοσιεύει αποκλειστικά το epoli.gr o Πρωτοδίκης έκανε δεκτό το αίτημα παραμονής των εν λόγω εργαζομένων υποχρεώνοντας τον δήμο Ρόδου να τους απασχολεί προσωρινά, έως τη συζήτηση της αίτησης την 25η Ιουνίου 2018.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου μας γέμισε ικανοποίηση. Όχι κυρίως για την απόφαση του Συλλόγου να κινηθεί νομικά, όσο για το ότι οι συνάδελφοί μας, που επί σειρά ετών προσέφεραν και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες θα παραμείνουν στην εργασία τους έστω και προσωρινά. Το πρώτο βήμα έγινε. Το τελευταίο και το σημαντικότερο θα είναι η οριστική παραμονή τους», τόνισε στο epoli.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Ρόδου, Φώτης Μπακίρης, για τη σημαντική αυτή δικαστική απόφαση. Πρόκειται για οκτώ από τους συμβασιούχους-παρατασιούχους της καθαριότητα του δήμου Ρόδου που είχαν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία εκδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι και αποφασίστηκε να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τις 25 Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως είπε στη «Ρ» ο κ. Μπακίρης, θα ζητήσουν να παραμείνουν οι εργαζόμενοι αυτοί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου λόγω και των αυξημένων αναγκών που έχει ο δήμος την αμέσως επόμενη περίοδο.
Σημειώνεται, ακόμη, ότι μαζί μ’ αυτούς τους οκτώ ακόμη έξι, δηλαδή σύνολο δεκατέσσερις θα καταθέσουν και αγωγή για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών