Μία χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης

Σε μια αξιέπαινη χειρονομία, αλληλεγγύης προχώρησε ο Σύλλογος Γυναικών Σορωνής.

Τηρώντας τους σκοπούς της ίδρυσής του παρέδωσε την περασμένη Τρίτη, το ποσό των 1.000 ευρώ στον Κώστα Γεωργαντά, πρώην ποδοσφαιριστή του «ΕΥΚΛΗ», ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

 Σε μια σεμνή και λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής, η πρόεδρός του Ελένη Θωμάτου παρέδωσε στην αντιπρόεδρο  του Πολιτιστικού Συλλόγου Διμυλιάς «Το Φουντουκλί» Άννα Κώστα,  το ποσό των 1.000 ευρώ για να το δώσει στον Κώστα Γεωργαντά, ο οποίος κατάγεται και διαμένει στην Ελεούσα και λόγω της κατάστασής του δεν κατάφερε να παρευρεθεί.

Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε από την λαχειοφόρος αγορά  που πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής, για τον σκοπό αυτό δηλαδή, τη στήριξη του Κώστα Γεωργαντά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασία Αγαπητός Πάλλας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Σορωνής Αντώνης Σαββάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Ανάδοχη Αγκαλιά» και κοινωνική λειτουργός της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου Κατερίνα Βορεινάκη και μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής. Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε και η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς και τυχερή αναδείχθηκε η Σοφία Κρητικού, η οποία κέρδισε την τηλεόραση που είχε, ως δώρο.

 Στη συνέχεια η κ. Βορεινάκη αναφέρθηκε στο θεσμό της «Αναδόχου Αγκαλιάς», τονίζοντας τη μεγάλη απήχηση που έχει στην κοινωνία της Ρόδου, παροτρύνοντας μάλιστα τις παριστάμενες γυναίκες να συμμετάσχουν σ’ αυτόν. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής συνεργάζεται στενά με την κ. Βορεινάκη, η οποία από την πλευρά της συνεχάρη τα μέλη του για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και πρωταρχικό σκοπό έχουν τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της περιοχής.

 Στον σύντομο χαιρετισμό τους οι Αγαπητός Πάλλας και Αντώνης Σαββάκης, εξήραν τη χειρονομία αλληλεγγύης στο πρόσωπο του Κώστα Γεωργαντά, από τον Σύλλογο Γυναικών Σορωνής και μάλιστα ο κ. Πάλλας ανέφερε χαρακτηριστικά «πως η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που τον κρατά μέχρι σήμερα στην ζωή».

Να σημειωθεί πως μετά από πρόσκληση του Γυμναστικού Συλλόγου “Δωδεκάνησος”, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής παρευρέθηκε στους αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο που διεξήχθησαν στο νησί μας το περασμένο Σάββατο και παρέδωσε εκατοντάδες καπάκια που συγκέντρωσε, από τα μέλη του.