Διακρίθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου

Επίσκεψη στην περιφέρεια νοτίου Αιγαίου πραγματοποίησε χτες το πρωί η ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, συνοδευόμενη από τους προπονητές της, και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Γιάννη Φλεβάρη.

Σημειώνεται ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου, νικήτρια του σχολικού πρωταθλήματος στην περιφέρειά μας, κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ομάδων ποδοσφαίρου, γεγονός για το οποίο δόθηκαν στα μέλη της τιμητικοί έπαινοι που έγραφαν: «Αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή, τη διάκριση και για το ευ αγωνίζεσθαι ως μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου που κατέκτησε με τη σχολική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου, την 1η θέση στο νότιο Αιγαίο και την 5η στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου συγχαίροντας για την επιτυχία αυτή».

Όπως υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης, το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου έχει μεγάλη αθλητική παράδοση και μεγάλες επιτυχίες σε όλους τους τομείς και συγκεκριμένα η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου, για μία ακόμα φορά κατέκτησε το πρωτάθλημα του νοτίου Αιγαίου, παίρνοντας την πρώτη θέση και συγκεκριμένα το χρυσό μετάλλιο.

Πήρε όμως μέρος και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τη συμμετοχή των καλύτερων σχολικών ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας. Οι συμμετέχοντες μάλιστα σε αυτή τη διοργάνωση έχουν στη σύνθεσή τους ακόμα και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. 

Όπως είπε, τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ πέτυχαν να είναι πέμπτοι σε όλη την Ελλάδα, και από συγκυρία και μόνο δεν μπήκαν στο final four έχοντας για προπονητές τους Γιάννη Καμπούρη και Ανδρέα Σοκοδήμο.

«Εμείς ως αυτοδιοίκηση βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία, άλλωστε αυτά τα νησιά και αυτά τα παιδιά υπηρετούμε, που θα πάρουν αύριο τη σκυτάλη και μπορούν να κρατήσουν το νότιο Αιγαίο στις πρώτες θέσεις όχι μόνο στον αθλητισμό και την οικονομία αλλά και σε όλους τους τομείς.

Γιατί το νότιο Αιγαίο είναι φτιαγμένο από στόφα πρωταθλητών. Πέρα όμως από αθλητές, τα παιδιά ξεχωρίζουν για το ήθος τους και για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.