Έκανε λευκάνσεις δοντιών χωρίς να είναι οδοντίατρος

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 46χρονος που είχε ανοίξει κατάστημα με λευκάνσεις δοντιών χωρίς να είναι οδοντίατρος!

Μάλιστα, ο 46χρονος είχε ανοίξει το κατάστημά του στο ίδιο κτήριο όπου είχε το ιατρείο του μέλος του οδοντιατρικού συλλόγου Ρόδου με αποτέλεσμα γρήγορα να γίνει αντιληπτός και να βρεθεί κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής (οδοντιάτρου)!

Χθες το δικαστήριο, όπου εκδίκασε την υπόθεση, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με τριετή αναστολή στον 46χρονο. Ο ίδιος πρωτόδικα τον Ιούνιο του 2017 είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε φυλάκιση 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα ξεκίνησαν το 2014, οπότε και ο 46χρονος άνοιξε το κατάστημα λεύκανσης δοντιών στην πόλη της Ρόδου, για το οποίο μάλιστα εξέδωσε και διαφημιστικά φυλλάδια χωρίς ωστόσο ο ίδιος να είναι οδοντίατρος και κάνοντας χρήση προϊόντων λεύκανσης, τα οποία επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται – όπως και τα λοιπά εργαλεία για το σκοπό αυτό – μόνο από οδοντιάτρους, καθώς η κακή χρήση τους συνεπάγεται κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Πάντως απολογούμενος ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, ο 46χρονος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται, και είχε δηλώσει πως τέτοιου είδους καταστήματα υπάρχουν στο εξωτερικό, όπου και τα είχε δει να λειτουργούν χωρίς απαραίτητα με οδοντιάτρους και έτσι πίστεψε – αφού δεν γνώριζε- ότι το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και εδώ. Μάλιστα. ο ίδιος είχε επισημάνει στο δικαστήριο ότι μόλις ενημερώθηκε ότι η λειτουργία του καταστήματος δεν επιτρέπεται, τότε άμεσα το έκλεισε αν και δεν είχε κλείσει ούτε ένα μήνα λειτουργίας.
Δικηγόρος πολιτικής αγωγής παραστάθηκε ο κ. Ηλίας Ζωγραφίδης.