Παρέμβαση της Περιφέρειας ζητούν οι εκπαιδευτές οδηγοί της Δωδεκανήσου

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ζήτησαν χθες τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με το «πάγωμα» των πρακτικών εξετάσεων για δίπλωμα.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα δεν διενεργούνται πρακτικές εξετάσεις για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης εξαιτίας της απεργίας, στην οποία έχουν κατέλθει οι εξεταστές διαμαρτυρόμενοι για το «κόψιμο» του επιδόματος που ελάμβαναν για τις εξετάσεις αυτές.

Οι εξεταστές διενεργούσαν τις εν λόγω εξετάσεις εκτός του ωραρίου τους, για αυτό και τους δίδονταν το επίδομα.

Όμως, η απόφαση που λήφθηκε σε κεντρικό επίπεδο αναφέρει ότι οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται εντός του ωραρίου των εξεταστών, κάτι που πρακτικά δημιουργεί σοβαρά ζητήματα.

Όπως είπε μιλώντας χθες στο Ρ/Σ/ «ΠΑΛΜΟΣ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλλης «όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να περιμένουν περισσότερα από 400 άτομα να πάρουν το δίπλωμά τους, αρκετά από τα οποία περιμένουν για επαγγελματική άδεια προκειμένου να δουλέψουν την τουριστική σεζόν».
 Ο κ. Πορτσέλλης έκανε επίσης γνωστό πως ετησίως δίδονται στη περιοχή μας περί τα 3.500 διπλώματα, αριθμός αρκετά μεγάλος.

Η συνάντηση στη Περιφέρεια
Χθες το πρωί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου είχε συνάντηση με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Μπάρδο,  στον οποίο και έθεσε το ζήτημα ζητώντας την παρέμβαση της Περιφέρειας προκειμένου να δοθεί κάποια λύση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Μπάρδος άκουσε με προσοχή για το πώς έχει η όλη κατάσταση και δήλωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα και εφόσον υπάρχει δυνατότητα θα βοηθήσουν για την επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει δημιουργηθεί.