Στις εκδηλώσεις για τον σμηναγό Ηλιάκη στην Κάρπαθο ο Π. Μπακίρης

Στις εκδηλώσεις για τον σμηναγό Ηλιάκη στην Κάρπαθο ο Π. Μπακίρης

Στις εκδηλώσεις για τον σμηναγό Ηλιάκη στην Κάρπαθο ο Π. Μπακίρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 280 ΦΟΡΕΣ

O Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Δωδ/σου κ. Παύλος Μπακίρης, εκπροσωπώντας το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παρέστη στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τον Ήρωα Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 18 Μάιου στην Κάρπαθο.

Ο κ. Μπακίρης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του αείμνηστου Σμηναγού και συμμετείχε στις εκδηλώσεις μαζί με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνο Κόνσολα, το στέλεχος κ. Στέφανο Δράκο και τα μέλη της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καρπάθου.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε δήλωσε αμέσως μετά τις εκδηλώσεις τα εξής: «Πέρασαν κιόλας 12 χρόνια από τη θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, από την ημέρα που έπεσε στα νερά της Καρπάθου υπερασπιζόμενος την ελληνικότητα του Αιγαίου απέναντι σε τουρκικά μαχητικά που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πιστός φύλακας του Αιγαίου. Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη θυσία του Χανιώτη Σμηναγού που πάνω από τη ζωή του έθεσε την υπεράσπιση της Ελλάδας, της Πατρίδας μας.

Σήμερα που οι προκλήσεις από την Τουρκία κλιμακώνονται στο Αιγαίο, η θυσία του Σμηναγού Ηλιάκη αποτελεί φάρο φωτεινό για τους συναδέλφους του που έμειναν πίσω και συνεχίζουν να διαφυλάττουν τις «Θερμοπύλες» του Αιγαίου. Ο Κώστας Ηλιάκης πριν από 12 χρόνια, ο Γιώργος Μπαλταδώρος πριν από λίγο καιρό, πρέπει να είναι τα πρότυπα των Ελλήνων για να απογειώσουν τη χώρα και να διασφαλίσουν τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό της έναντι οποιασδήποτε επιβουλής. Θα παραμείνουν Αθάνατοι στη μνήμη μας και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες απέναντι τους».

Κατά την παραμονή του στο νησί της Καρπάθου ο κ. Μπακίρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετά στελέχη της ΝΔ και να συναντηθεί με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Λαχανά και τα μέλη της νέας ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρπάθου.

Στη συνάντηση ζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, η ανάγκη συσπείρωσης και ενότητας των στελεχών σε τοπικό επίπεδο, η προσέλκυση νέων μελών καθώς επίσης και η μετάδοση των θέσεων και του προγραμματικού λόγου της ΝΔ στη τοπική κοινωνία.

Υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα του νησιού ενώ συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση συνεδρίασης της ΝΟ.Δ.Ε Δωδ/σου στη Κάρπαθο τον επόμενο Σεπτέμβριο. Τέλος ο κ. Μπακίρης επισκέφθηκε τον Επάρχο Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννη Μηνατσή και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα έργα αλλά και για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στα δύο νησιά.

Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών