Κατεδάφιση κτιρίων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου

Στην κατεδάφιση κτιρίων που στέγαζαν κυρίως υπηρεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στο αεροδρόμιο της Ρόδου θα προχωρήσει, η Fraport Greece, στο πλαίσιο των έργων αναβάθμισης και λειτουργικής βελτίωσής του.

Όπως ανακοινώθηκε από πέρσι τον Ιούλιο στο πλαίσιο της εκδήλωσης κατά την οποία η Fraport Greece παρουσίασε τα μελλοντικά της σχέδια για το αεροδρόμιο «Διαγόρας»,  στόχος είναι η δημιουργία ενός αεροδρομίου με μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ρ»,  η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας χορήγησε στη Fraport Greece τη σχετική άδεια για να κατεδαφίσει το διώροφο κτίριο της αστυνομίας, το ισόγειο κτίριο της γενικής αποθήκης, το διώροφο κτίριο της πυροσβεστικής και το ημιτελές κτίριο της πυροσβεστικής που βρίσκονται εντός του χώρου του αεροδρομίου πίσω από τον πύργο ελέγχου προς την πλευρά της κοινότητας του Παραδεισίου.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς αυτό το διάστημα λόγω της συνεχούς και αυξημένης λειτουργίας του αεροδρομίου δεν μπορεί να εκτελεστεί καμία εργασία.
 


Σημειώνεται ότι στη θέση του υπάρχοντος πυροσβεστικού σταθμού που θα κατεδαφιστεί,  θα κατασκευαστεί νέος με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για να καλύψει τις ανάγκες και του νέου εξοπλισμού με τον οποίο εφοδιάστηκε το αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Προσωρινά και μπροστά από τις εγκαταστάσεις αυτές έχουν τοποθετηθεί ειδικά στέγαστρα για τα πυροσβεστικά οχήματα.

Στον υπόλοιπο χώρο που βρίσκονται τα άλλα ημιτελή και εγκαταλελειμμένα κτίρια της αστυνομίας, προβλέπεται η κατασκευή άλλων υποδομών υποστήριξης της λειτουργίας του αεροδρομίου, που θα αναβαθμίσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες.

Ο γύρω χώρος στον οποίο βρίσκονται τα κτίρια αυτά, είναι στην κυριολεξία εγκαταλελειμμένος, και τα κτίσματα ερειπωμένα, ενώ τα δέντρα και η βλάστηση τα έχουν πνίξει.
 


 

O κ. Alexander Zinell, Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, είχε δηλώσει πέρσι ότι «τα προβλήματα του αεροδρομίου δεν εξαφανίζονται με κάποιο «μαγικό ραβδί». Απαιτούνται μεγάλα έργα και βελτιώσεις στη λειτουργία του». Tα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί από τη  Fraport Greece περιλάμβαναν συγκεκριμένα τα εξής: κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, ανακαίνιση του τερματικού σταθμού και αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών.

Σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι με 13% αύξηση των σταθμών Check-in, 71% αύξηση των ζωνών ασφαλείας, 15% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, 25% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών και 29% αύξηση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών.