Βραβείο στο 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου

Το πρώτο βραβείο απέσπασε το 22ο Νηπιαγωγείο πόλεως Ρόδου (Ακαδημία), στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες»!

Η τελετή βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, έγινε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στις 10 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, και το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου εκπροσώπησε η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Μπαρτσώτα, η οποία παρέλαβε  επάξια το 1ο βραβείο μαζί με τη  μικρή Μαρία Ιωαννίδου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Παιδείας της Κύπρου. 

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί  σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Κύπρο και την Ελλάδα που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Βασίλης Πάλμας, Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω της Κύπρου, η κα Παναγιώτου Ευρύκλεια, γραμματέας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο (εκπρόσωπος του κ. Ηλία Φωτόπουλου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο), ο κ. Χρήστος Χατζηαθανασίου, Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, ο κ. Ανδρέας Παπαστυλιανού, επαρχιακός επιθεωρητής Λευκωσίας (που κήρυξε την έναρξη εκπροσωπώντας τον κ. Κώστα Χαμπιαούρη, Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου), ο κ. Γιάννης Μανωλόπουλος, Αντιπρύτανης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Πετρίκκος Γιώργος, Κοσμήτορας Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Στεφάνου Πασχάλης, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς», ο κ. Στρίκας Κώστας Αιρετός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και Πρόεδρος της Νομαρχιακής επιτροπής ΑΔΕΔΥ Σερρών, κα Αλέξια Βασιλείου, ερμηνεύτρια, συνθέτρια, μουσική και κοινωνική ακτιβίστρια, η κα Αντιγόνη Καποδίστρια από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, η κα Άννα Βιολάρη, Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης Επαρχιακού Γραφείου Λευκωσίας και πολλά στελέχη εκπαίδευσης (Ανδρέας Θεοδωρίδης, Ροδούλα Θεοδώρου, Μαρίνα Στεργίδου, Πόπη Ιακώβου, επιθεωρητές Δημοτικής Εκπαίδευσης) από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη:
-του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
-του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς»
-του Τμήματος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Σερρών.