Με πλάκες αμιάντου το πάρκινγκ στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού

Την αφαίρεση του ελενίτ από το χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, λόγω επικινδυνότητας για την υγεία των εργαζομένων, ζητά η Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση με ελενίτ είναι κατασκευασμένο το σκέπαστρο του παρκινγκ των υπηρεσιακών οχημάτων Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού τα τελευταία 30 χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Επίσης η Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου καλεί όλες τις υπηρεσίες της  αστυνομίας της περιοχής μας να ελέγξουν αν υπάρχει και κάπου αλλού κατασκευή με υλικό αμιάντου και να το αναφέρουν ώστε να γίνει η αντικατάσταση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Νοτίου Αιγαίου πιστή πάντα στο καθήκον της για την ασφάλεια του προσωπικού όλων των Υπηρεσιών, ζητά όπως αποσταλλεί άμεσα Ειδικό Συνεργείο αφαίρεσης του ελενίτ το οποιο αποτελεί σκέπαστρο παρκιγκ υπηρεσιακων οχημάτων στο Α. Τ Ιαλυσου για τουλάχιστον 30 ετη.

Το υλικό αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία όλων μας και οι συνέπειες απο την εισπνοή αμιάντου γνωστές.

Επίσης καλούμε όλες τις Υπηρεσίες του Νοτιου Αιγαίου να αναφέρουν αρμοδίως στις Διευθυνσεις τους εάν υπάρχει στις Υπηρεσιες τους σκέπαστρο ελενίτ ή οποιαδήποτε άλλη κατασκευή με υλικό αμιάντου για να αγωνιστούμε για την άμεση αντικαταστασή του.

Ο Πρόεδρος
Θέμης Ι. Καλαμάτας»