Φταίει ο λογιστής, υποστήριξε κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Φταίει ο λογιστής, υποστήριξε κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Φταίει ο λογιστής, υποστήριξε κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1312 ΦΟΡΕΣ

Αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 40χρονος, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή.

Ο 40χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Γιώργο Κυπραίο, όχι μόνο αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται κατά την απολογία του, αλλά υπέβαλε χθες και μήνυση για απιστία, κατά του φοροτεχνικού ο οποίος είχε αναλάβει να διεκπεραιώνει όλες τις οικονομικές και φορολογικές υποθέσεις για την επιχείρηση του!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος που διέθετε επιχείρηση με κύριο αντικείμενο εργασιών τις εργασίες σκυροδέματος και δευτερεύοντα αντικείμενα εργασιών τις κατασκευαστικές εργασίες για οικιστικά κτήρια και μη και τις εργασίες κατεδάφισης, κατηγορείται ότι προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή οφειλόμενου φόρου εισοδήματος από την ανώνυμη εταιρεία που διατηρούσε, με πρόθεση απέκρυψε από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Ρόδου, φορολογητέα εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή, ύψους 380.082 ευρώ, παραλείποντας να υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος κατά τη διαχειριστική περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2011, δηλαδή κατά το οικονομικό έτος 2012.
Ο δε φόρος που αναλογεί στα εισοδήματα αυτά και δεν κατέβαλε ο 40χρονος, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 184.662 ευρώ.

Πληρώνει φόρους και πρόστιμα άνω των 580.000 ευρώ!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος απολογούμενος χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου έκανε λόγο για «πραγματική πλάνη» και αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαβεβαιώσεις που ελάμβανε από τον λογιστή του, ότι όλες του οι υποθέσεις πήγαιναν καλά και πως δεν είχε καμία φορολογική εκκρεμότητα.

Όπως ο ίδιος είπε, η συνεργασία του με τον εν λόγω φοροτεχνικό ξεκίνησε το 2010 και μάλιστα τον είχε πληρεξούσιο ώστε να τακτοποιεί όλες τις φορολογικές υποθέσεις της επιχείρησής του, και φυσικά του είχε τυφλή εμπιστοσύνη. Ο 40χρονος τόνισε ότι πάντα του έδινε τα χρήματα αλλά και τα έγγραφα που ζητούσε για την τακτοποίηση αυτών των υποθέσεων και ότι ήταν σίγουρος πως όλα έβαιναν καλώς.

Όλα αυτά μέχρι το Νοέμβριο του 2015, οπότε και κλήθηκε να δικαστεί για μη απόδοση ΦΠΑ σε βαθμό πλημμελήματος, αδίκημα το οποίο φέρονταν να είχε τελέσει το 2012.

Άμεσα ο 40χρονος ζήτησε εξηγήσεις από το λογιστή του, ο οποίος και του είπε πως εκείνος είχε ζητήσει φορολογικό έλεγχο για την επιχείρηση του 40χρονου και πως όταν ολοκληρωνόταν δεν θα είχε κανένα πρόβλημα, αφού όλα ήταν εντελώς τυπικά. Έτσι, ο 40χρονος εφησύχασε. Όταν όμως τον Οκτώβριο του 2016 κλήθηκε από την Εφορία να παραλάβει τα αποτελέσματα του ελέγχου, «έπεσε από τα σύννεφα»!

Όπως ενημερώθηκε, ο συγκεκριμένος έλεγχος στην επιχείρησή του έγινε όχι λόγω υποβολής αιτήματος από τον λογιστή του, όπως ο ίδιος ψευδώς του είχε πει, αλλά επειδή υπήρξε έγγραφο από το ΣΔΟΕ σύμφωνα με οποίο ο 40χρονος δεν είχε υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικονομικό έτος 2012!

Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι για την ελεγχόμενη περίοδο, για την οποία λογιστής και πληρεξούσιος του 40χρονου ήταν ο συγκεκριμένος φοροτεχνικός, τα βιβλία της επιχείρησής του δεν τηρήθηκαν, από αυτόν, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ και από τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκαν και άλλες παραβάσεις του ΚΒΣ και του καταλογίστηκαν για όλα αυτά φόροι και πρόστιμα συνολικού ύψους 586.900 ευρώ!
Ο 40χρονος είπε στην ανακρίτρια ότι η επιχείρησή του μετά από αυτό έκλεισε και πλέον ο ίδιος εργάζεται προκειμένου να πληρώσει τα παραπάνω πρόστιμα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 40χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ δια του δικηγόρου του κ. Γιώργου Κυπραίου υπέβαλε και μήνυση σε βάρος του φοροτεχνικού για το αδίκημα της απιστίας.

Διαβάστε ακόμη

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά