Στο εδώλιο δύο εξαδέλφια για εκβίαση και τοκογλυφία

Κατηγορούμενοι για εκβίαση και τοκογλυφία θα βρεθούν στις αρχές Ιουνίου στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου, ένας 43χρονος γιος επιχειρηματία της περιοχής μας και ο 46χρονος ξάδελφος του.

Οι δύο άνδρες  στις 11 Ιουνίου θα επιχειρήσουν να μειώσουν την πρωτόδικη ποινή που τους είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ειδικότερα το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 46χρονο ξάδελφο στον οποίο και επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών (κατά συγχώνευση) για τις κατηγορίες της τοκογλυφίας και της εκβίασης και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εγγυοδοσίας ποσού 4.000 ευρώ.

Το ίδιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας τον 43χρονο ξάδελφο του, ο οποίος το 2007 εξουσιοδότησε εν λευκώ τον πατέρα του να διαχειρίζεται όλες τις επιχειρήσεις τους και τους λογαριασμούς του, και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Τέλος σε ότι αφορά 46χρονο από τον Αρχάγγελο που επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση, το δικαστήριο τον έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Νικήτας Μπόλκας και Κατερίνα Βολονάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν ο 43χρονος ο οποίος όφειλε μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία είχε χάσει στο τζόγο (όπως ισχυρίζεται), στη προσπάθεια του να τα «καλύψει» ζήτησε τη βοήθεια του 46χρονου ξαδέλφου του.

Ο τελευταίος του είπε ότι θα τον βοηθούσε σε συνεργασία με τον 46χρονο επιχειρηματία από τον Αρχάγγελο. Οι δύο άνδρες φέρονται να του δάνεισαν χρήματα, όμως με κάποιο «τόκο».  

Στη συνέχεια ο 43χρονος μη μπορώντας ούτε και έτσι να καλύψει τις «υποχρεώσεις» του χρησιμοποίησε μπλοκ επιταγών του πατέρα του, ενώ με την «βοήθεια» του ξαδέλφου κατάφερε να εκδώσει και άλλα 9 μπλοκ της εταιρείας του πατέρα του, εν αγνοία του τελευταίου τα οποία και έκοψε στο όνομα του ξαδέλφου του.

Το ποσό που αρχικά δανείστηκε ο 43χρονος ήταν 40.000 ευρώ και τελικά βρέθηκε να οφείλει 317.000 ευρώ, ενώ έκοψε συνολικά 180 φύλλα επιταγών.