Τον Δ. Γάκη κατήγγειλε η Ένωση Περιφερειαρχών

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη, για υβριστική και απαξιωτική συμπεριφορά ως προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, εξέδωσε χθες η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Η ανακοίνωση αφορά το περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές μέρες στη Βουλή όταν ο κ. Γάκης συγκρούστηκε με τον πρόεδρο των περιφερειαρχών κ. Αγοραστό.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΕΝΠΕ αναφέρει τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με αφορμή τη συζήτηση στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής στη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου 2018 με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση:

Από τον Καλλικράτη στον Κλεισθένη» διαπίστωσε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ότι η υβριστική, απαξιωτική, αντιδημοκρατική, αυταρχική και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής συμπεριφορά του Προέδρου της Επιτροπής δεν αφορά τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ ως φυσικό πρόσωπο, αλλά ως εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και κατ’ επέκταση των πολιτών που εμπιστεύθηκαν και τιμούν τους εκπροσώπους τους.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ αποδοκιμάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συμπεριφορά αυτή, που άλλωστε δεν έχει προηγούμενο στα κοινοβουλευτικά χρονικά».