Πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος «Κλοιός» στη Ρόδο

Αύριο στις 7 μ.μ., η δικηγόρος Έλενα Κορδέλλα παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο, το μυθιστόρημα “Κλοιός” που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Momentum. Η παρουσίαση θα γίνει στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου (25ης Μαρτίου 9, άνωθεν καφέ-μπαρ Alter ego).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν o δημοσιογράφος Νεκτάριος Καλογήρου και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια συστημικής προσέγγισης Φλώρα Χατζημανώλη, ενώ απόσπασμα θα διαβάσει η θεατρολόγος-εκπαιδευτικός Βίκη Θεολόγη.

Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται μία ιστορία έρωτα και εσωτερικής δύναμης: Μία γυναίκα δυνατή, αλλά παγιδευμένη στον «Κλοιό», μία εγκληματική οργάνωση με αρχηγό της έναν επικίνδυνο και σαδιστή άντρα, τον άντρα που επέλεξε να παντρευτεί: Η Κλαίρη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δίψα του για εκδίκηση και την εμμονή του, που αγγίζει τα όρια της ψυχοπάθειας.

Στην προσπάθειά της να ξεφύγει, κάποιοι θα τολμήσουν να τη βοηθήσουν, όχι όμως δίχως κόστος… Η καθημερινότητα μετατρέπεται σε εφιάλτη που μοιάζει να μην έχει τέλος και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, οδηγώντας τους ήρωες σε ακραίες καταστάσεις, καθώς ο Κλοιός της προδοσίας και του θανάτου σφίγγει συνεχώς γύρω τους…

Ο "Κλοιός" είναι ένα «κινηματογραφικό» μυθιστόρημα δράσης με συνεχείς ανατροπές, όπου απέναντι στις πιο αντίξοες συνθήκες και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις, η Κλαίρη έχει ένα και μοναδικό όπλο: τη δύναμη της πραγματικής αγάπης. Όμως αρκεί η αγάπη, για να κερδίσει ξανά το δικαίωμα στη ζωή;
 


Η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή έγραψε για το βιβλίο: «Ένα μυθιστόρημα ποταμός, από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία... Άρτιοι, ολοζώντανοι χαρακτήρες, πλοκή καταιγιστική, παραστατικότητα που κάνει τον αναγνώστη να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα με κομμένη την ανάσα, ανατροπές που ξαφνιάζουν, και πάνω απ’ όλα, μια τολμηρή κατάδυση στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, εκεί όπου τίποτα δεν είναι σίγουρο, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι θα βρεις... Η Έλενα Κορδέλλα με το πρώτο της βιβλίο έβαλε ήδη τον πήχη ψηλά, θέτοντας εδραίες βάσεις για μια λαμπρή συνέχεια».

Η Έλενα Κορδέλλα γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε μία μικρή γειτονιά της Κυψέλης. Κατέχει πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό στην Ποινική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια είναι μάχιμη δικηγόρος και ασκεί το επάγγελμά της στη Ρόδο, όπου διαμένει πλέον μόνιμα με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους. Ο “Κλοιός” είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο μυθιστόρημα και η απαρχή πολλών μαγευτικών ταξιδιών που θα ακολουθήσουν.