Ο Παγκαρπαθιακός Σύλλογος Ρόδου τιμά τους αποθανόντες Καρπάθιους της Ρόδου

Στην τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης Αποθανόντων Καρπαθίων της Ρόδου και στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Γ. Κασσώτη με τίτλο: «Καρπαθιακή Παρουσία στην Αμερική», προχωρά το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου. 

Η διττής σημασίας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18.00.
Το Δ.Σ. του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, αποφάσισε συγκεκριμένα την τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης Αποθανόντων Καρπαθίων της Ρόδου την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 18.00 στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Η ΒΡΥΚΟΥΣ» που βρίσκεται στ’ Ασγούρου, από τον πατήρ Εμμανουήλ. 

Η επιλογή της ημέρας έγινε με βάση τον ορισμό της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας να τιμά τους νεκρούς - μεταξύ άλλων ημερών - το Ψυχοσάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής με την ελπίδα της Αναστάσεώς τους κατά τη Δευτέρα Παρουσία. Με την ολοκλήρωση της τέλεσης του Εσπερινού και της επιμνημόσυνης δέησης, θα μοιρασθούν κόλλυβα στη μνήμη των αποθανόντων Καρπαθίων της Ρόδου.

Αμέσως μετά, στο Μέγαρο της «ΒΡΥΚΟΥΣ», θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Γ.  Κασσώτη που εκδόθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου (Σειρά Αυτοτελών Εκδόσεων Αριθ. 27) με τίτλο: «Καρπαθιακή Παρουσία στην Αμερική» (1872-2012).

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσει ο ερευνητής-συγγραφέας Μανώλης Μακρής, συμπατριώτης Καρπάθιος και πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου. 
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει/συντονίσει η Ειδική Γραμματέας -Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου δημοσιογράφος Άννα Σαρρή. 

Το Δ.Σ. του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου ευχαριστεί θερμά τον κο Μανώλη Γ.  Κασσώτη για τη δωρεά του βιβλίου, τον κο Μανώλη Μακρή για την παρουσίασή του, την Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου για τη διάθεση του χώρου και την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου για τη στήριξή της. 

Το συγκεκριμένο βιβλίο του Μανώλη Γ.  Κασσώτη, όπως και άλλα του ίδιου συγγραφέα, θα διατίθενται στο χώρο προς ενίσχυση του Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου.