Στόχος κανείς πρόσφυγας να μην μένει στα νησιά για πάνω από 90 ημέρες

Στόχος κανείς πρόσφυγας να μην μένει  στα νησιά για πάνω από 90 ημέρες

Στόχος κανείς πρόσφυγας να μην μένει στα νησιά για πάνω από 90 ημέρες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 159 ΦΟΡΕΣ

Την αξιοποίηση προσφύγων σε εποχικές εργασίες προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας παράλληλα πως περίπου 3.500 πρόσφυγες θα αποχωρήσουν από τη Μόρια έως τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στο Euronews, ανέφερε ότι η λύση δεν είναι να δημιουργηθεί ένα ακόμη hot spot στη Λέσβο, αλλά να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου, να φτιαχτούν περισσότερες θέσεις και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των διαμερισμάτων.

Όπως σημείωσε, μέσα από τον νέο νόμο για το άσυλο, στόχος είναι κανείς πρόσφυγας να μην παραμένει στα νησιά παραπάνω από 90 μέρες. «Δηλαδή μέσα σε 90 μέρες, να ολοκληρώνονται όλες οι διαδικασίες. Δηλαδή της αίτησης ασύλου, αλλά και της πιθανής προσφυγής επί της απόφασης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βίτσας επεσήμανε ότι «ο κύριος της διαχείρισης από 01/01/2019, αυτός που χαράζει πια και "πρακτική πολιτική", θα είναι το ελληνικό κράτος». Άρα, όπως πρόσθεσε, όλη η χρηματοδότηση που τώρα πηγαίνει σε μη κυβερνητικές οργανώσεις θα έρθει στο ελληνικό κράτος.

«Το γεγονός ότι για τα ασυνόδευτα ανήλικα, η ευθύνη συνολικά περνάει στο υπουργείο εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί μεγάλη τομή, αλλά παρέχει και μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτά τα παιδιά», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Να φιλοξενήσουμε αυτούς που μπορούμε και αυτό να το κάνουμε μέσα από τις διαδικασίες ένταξης.

Δηλαδή: Γλωσσομάθεια, καταγραφή των ικανοτήτων που έχουν και αξιοποίηση». Έφερε, δε, ως παράδειγμα ότι «καλούμε εποχιακά 15.000 μετανάστες κάθε χρόνο. Για να δουλέψουν σε μια σειρά από εποχικές εργασίες κυρίως στον αγροτικό τομέα και αυτή την στιγμή έχουμε 60.000 χιλιάδες εδώ». «Γιατί να καλούμε 15.000, την στιγμή που μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάποιος από αυτούς τους πρόσφυγες;», διερωτήθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Ενδοοικογενειακή βία: 831 συλλήψεις σε 1.496 περιστατικά το πρώτο 15νθήμερο του Απριλίου

Γ. Νικητιάδης: Στις ευρωεκλογές ο λαός θα απαντήσει για το «καλάθι του νονού» κ. Σκρέκα

«Καλάθι των νονών»: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ιδρύεται Ταμείο Απανθρακοποίησης για τα ελληνικά νησιά

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ανακοινώθηκε και ο Μπελέρης -Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

Γιάννης Φέρτης: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο μεγάλος ηθοποιός

Γ. Νικητιάδης: «Οι φιέστες της ΝΔ κατά της ακρίβειας γκρεμίζονται στα ταμεία των σούπερ μάρκετ»

Σχολική βία: Οι άξονες του εθνικού σχεδίου για την αποβολή του bullying