Οι Γιατροί του Αιγαίου έβαλαν πλώρη για Καστελλόριζο!

Οι Γιατροί του Αιγαίου έβαλαν πλώρη για Καστελλόριζο!

Οι Γιατροί του Αιγαίου έβαλαν πλώρη για Καστελλόριζο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους

Πρόκειται για μία τεράστια αποστολή που αποτελείται από 33 γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν 17 ειδικότητες.

Πανιά… για το ακριτικό μας Καστελλόριζο ανοίγουν για μία ακόμα φορά οι Γιατροί Αιγαίου του ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι κρατούν υψηλά το αίσθημα της ευθύνης και της προσφοράς.

Μάλιστα σε μία περίοδο που οι σχέσεις μας με την γειτονική Τουρκία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, η παρουσία της πολυμελούς κρητικής αποστολής αναμένεται να είναι διπλά σημαντική, τόσο σε επίπεδο παροχής σημαντικών ιατρικών υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο εθνικών συμβολισμών.

Πρόκειται για μία τεράστια αποστολή που αποτελείται από 33 γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι καλύπτουν 17 ειδικότητες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Γιατρών Αιγαίου του ΠΑΓΝΗ, κ. Μανώλη Βεληβασάκη, Διευθυντή Ορθοπεδικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, εκτός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, θα μεταφέρουν πλήρη εξοπλισμό και μηχανήματα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Η κρητική αποστολή θα αναχωρήσει το πρωί της Παρασκευής με Σινούκ που διέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με προσωπική παρέμβαση του υπουργού κ. Πάνου Καμμένου και εκτιμάται ότι γύρω στις 12 το μεσημέρι, μετά από μία δίωρη πτήση, θα βρίσκονται στο Καστελλόριζο.

Είναι η τέταρτη αποστολή των Γιατρών Αιγαίου του ΠΑΓΝΗ. Η πρώτη ήταν και πάλι με Σινούκ το 1996. Την δεύτερη και την τρίτη φορά οι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να μεταβούν στο ακριτικό νησί μετά από δύο ημέρες κουραστικού ταξιδιού με πλωτά μέσα.

Είναι πραγματικά συγκινητική η υποδοχή των κατοίκων, ακόμα πιο συγκινητική όμως είναι η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο των γιατρών και των νοσηλευτών που με μεγαλείο ψυχής, κλείνουν τα αυτιά τους σε κακοήθειες, και παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους: να βοηθήσουν τους ακρίτες μας, να τους δείξουν ότι τους σκέφτονται και ότι τους νοιάζονται και ότι είναι εκεί, στο πλευρό τους.

«Δεν πάμε για διακοπές όπως μας κατηγορούν κάποιοι πικρόχολα» σχολίασε ο κ. Βεληβασάκης, μιλώντας στο Cretalive. Όπως επισήμανε, τα ιατρεία θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής, μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί το στήσιμο των μηχανημάτων και θα συνεχίσουν μέχρι και την Δευτέρα οπότε και θα αναχωρήσει η αποστολή για την Κρήτη.

«Θα δούμε και όλους τους στρατεύσιμους στην Στρογγύλη και στην Ρω, δύο νησάκια ακόμα πιο κοντά στην Τουρκία που κατοικούνται μόνο από φαντάρους» δήλωσε. Τα έξοδα τους καλύπτονται από τις Μινωικές Γραμμές.

Η αποστολή, όπως λένε, είναι ιερή.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε ακόμη

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης