ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Ρόδου: «Η Κόκκινη Χούντα δε θα περάσει στη σχολή μας»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Ρόδου για τις φοιτητικές εκλογές αναφέρει τα εξής:

Όλοι περιμέναμε αυτή την αντίδραση από την Π.Κ.Σ (Κ.Κ.Ε.-Κ.Ν.Ε). Δεν ήταν μόνο αναμενόμενο αλλά και ταυτόχρονα αστείο, αφού μάλλον είναι το τελευταίο όπλο το όποιο τους έχει απομείνει.

Ας βάλουμε όμως τα γεγονόντα σε μία σειρά. Όπως έχουμε καταγγείλει και τις προηγούμενες ημέρες, η Π.Κ.Σ στις φοιτητικές εκλογές του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ έχει προβεί σε πάρα πολλές παρατυπίες, τόσο στον εκλογικό κανονισμό όσο και στο καταστατικό του τμήματος.

Γι’αυτό το λόγο υπήρξε ένσταση απο 85 φοιτητές του τμήματος ώστε να λογοδοτήσει η Εφορευτική Επιτροπή (διορισμένη απο την Π.Κ.Σ.)  στην Γενική Συνέλευση. Και ενώ λοιπόν λήφθηκε η απόφαση να διεξαχθεί Γενική Συνέλευση,οι συνάδελφοι της Π.Κ.Σ αποφάσισαν να την ακυρώσουν αυθαίρετα και να συγκαλέσουν Δ.Σ σε κάποιο σπίτι μακριά από το πανεπιστήμιο, ώστε να διοριστεί το ελέω Κ.Κ.Ε νέο Δ.Σ, χωρίς να παρευρίσκονται ούτε άλλες παρατάξεις αλλά ούτε ανένταχτοι φοιτητές σε εκείνο το συμβούλιο (μάλλον οι συνάδελφοι της Π.Κ.Σ ήθελαν να κρύψουν κάτι όπως έκαναν άλλωστε και στις φοιτητικές εκλογές).

Δυστυχώς όμως για τα μέλης της Π.Κ.Σ οι περισσότεροι φοιτητές αντέδρασαν στις παρανομίες τους και έτσι έγινε Διατμηματική Γενική Συνέλευση με σκοπό να καταγγελθεί η στάση της παραπάνω παράταξης.

Έτσι λοιπόν στην Γενική Συνέλευση αυτή αποφασίστηκε από τα μέλη της Π.Κ.Σ να μην έρθουν τα πρακτικά του συλλόγου όπως προβλέπεται στο χώρο της συνέλευσης. Φυσικά αυτό έγινε για να μην φανερωθούν οι αυθαιρεσίες τους.

Επίμονα λοιπόν οι φοιτητές είτε της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είτε των Ε.Α.Α.Κ, είτε οι ανένταχτοι (που προφανώς ξέχασαν να τους αναφέρουν) ζητούσαν τα πρακτικά, ώστε να φανερωθεί η αλήθεια,τα μέλη της Π.Κ.Σ επέλεξαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα απαξιώνοντας για άλλη μία φορά το ανώτατο όργανο των φοιτητών, την Γενική Συνέλευση (τους λόγους που έπραξαν κατά αυτόν τον τρόπο,πλέον τους γνωρίζουν όλοι)
Αγαπητοί συνάδελφοι της Π.Κ.Σ μην γίνεστε περίγελος.

Το μόνο που έκαναν οι φοιτητές ήταν να αντιδράσουν στην απαξίωση σας και στάθηκαν μπροστά στην μία εκ των δύο εξόδων με σκοπό να εκφράσουν δυσαρέσκεια προς εσάς και να σας πιέσουν έμμεσα να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεων σας, χωρίς να ασκηθεί όμως βία σε κανένα.

Και για να τελειώνει το παραμυθάκι σας,εκτός της αίθουσας βρίσκονταν για άλλη μία φορά οι φοιτητομπαμπάδες σας της Κ.Ν.Ε και του ΚΚΕ (όπως και στις φοιτητικές εκλογές άλλωστε, που εκτελούσαν χρέη περιφρούρησης όπως παραδέχτηκε μέλος σας ενώπιον των συμφοιτητών μας στη σημερινή Γενική Συνέλευση).

Τέλος εμείς ως Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ ΡΟΔΟΥ δεν χρειαζόμαστε κανενός την καθοδήγηση ,όπως εσείς της Κ.Ν.Ε και του Κ.Κ.Ε,για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των φοιτητών και λυπούμαστε αλλά δεν θα πτοηθούμε ούτε από τις απειλές ούτε από την λάσπη σας.

Καλούμε την τοπική κοινωνία της Ρόδου καθώς και όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου να καταδικάσουν το πραξικόπημα που έχει λάβει χώρα από την Π.Κ.Σ,την Κ.Ν.Ε και το Κ.Κ.Ε στο Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ 

Υ.Γ.1: Είμαστε η φοιτητική παράταξη που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά ιδεώδη και έχει κρατήσει ανοιχτά τα Πανεπιστήμια της χώρας μας,από το 1976.Δε θα σταματήσουμε,επείδη κάποιοι θέλουν να εκπληρώσουν τους ευσεβείς πόθους τους για εξουσία.

ΥΓ.2: Η Κόκκινη Χούντα δε θα περάσει στη σχολή μας