Ρόδος: Φωτιά στις... τσέπες μας από τα καύσιμα

Ρόδος: Φωτιά στις... τσέπες μας από τα καύσιμα

Ρόδος: Φωτιά στις... τσέπες μας από τα καύσιμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3604 ΦΟΡΕΣ

Κατά τ’ άλλα περιμένουμε τα μεταφορικά ισοδύναμα

«Φωτιά» πήραν οι τιμές των καυσίμων στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου τις τελευταίες ημέρες, συνέπεια της διεθνούς κρίσης στα πετρελαιοειδή και της ανόδου των τιμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», η μέση τιμή αύξησης των καυσίμων στα πρατήρια του νησιού μας ξεπερνάει τα 10 με 12 λεπτά (!) και πλησιάζει σχεδόν το 1,80 ευρώ ανά λίτρο η αμόλυβδη, ενώ το πετρέλαιο έχει «σπάσει» σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το φράγμα του 1,5 ευρώ ανά λίτρο.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα σε άλλα νησιά του νομού μας, καθώς εκεί η τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει τα 2 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που έχει οδηγήσει τους καταναλωτές στα όριά τους!

Το πλέον ανησυχητικό γεγονός είναι πως ακόμη δεν διαφαίνονται ενδείξεις στον ορίζοντα ότι πρόκειται να υπάρξει σύντομα αναστροφή των αυξητικών τάσεων, κάτι που συνεπώς προμηνύει ένα «καυτό» καλοκαίρι για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους (κυρίως στον τουρισμό) και τους επισκέπτες.

Πληροφορίες αναφέρουν επιπροσθέτως, ότι η αγορά ετοιμάζεται για κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά, λόγω του επιπλέον κόστους διακίνησης και παραγωγής των προϊόντων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από αρμόδια χείλη για την «έκρηξη» των τιμών στα καύσιμα, όμως ιδιαίτερα για τα νησιά μας στα οποία ούτως ή άλλως οι καταναλωτές πληρώνουν τις τιμές με «καπέλο» εξαιτίας μεταφορικού κόστους, αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα και απαιτούνται –σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ- συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα είναι και η αισχροκέρδεια που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις στις πλάτες των πολιτών, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες στην… καλύτερη περίπτωση, πράγμα που καθιστά αδύνατους μεγάλης κλίμακας ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα κατέθεσε προχθές ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας μάλιστα να υπάρξει παρέμβαση και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη