Τον γύρο του νησιού  θα κάνει φέτος ο Ben Moorhouse

Ο Ben Moorhouse και η Gaynor Thompson από την Αγγλία επιστρέφουν στη Ρόδο φέτος το καλοκαίρι συνεχίζοντας τη δράση που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, στη μνήμη του συμπατριώτη τους αθλητή του ράγκμπυ Steve Rescott.

Η δράση περιλάμβανε περπάτημα δεκάδων χιλιομέτρων. Όμως φέτος αυτό θα γίνει σε όλο το μήκος του νησιού και όχι μόνο στη μία πλευρά του όπως τα προηγούμενα χρόνια με εκκίνηση, από το Μαντράκι και κατάληξη στο Πρασονήσι ή αντίστροφα.

Έτσι λοιπόν με αρκετό κουράγιο αλλά και ενθουσιασμό, φέτος το περπάτημα θα περιλαμβάνει μία απόσταση 242 χιλιομέτρων που θα  ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου, την οποία όμως θα περπατήσει μόνος του ο Ben Moorhouse, αφού η Gaynor Thompson θα είναι τότε έγκυος έξι μηνών.  Εκείνη όμως θα βρίσκεται δίπλα του συμμετέχοντας στην ομάδα υποστήριξης της προσπάθειας, η οποία θα τον συνοδεύει με αυτοκίνητο μαζί με πολλούς φίλους και γνωστούς. 


Στόχος του είναι να διανύσει την απόσταση αυτή μέσα σε 48 ώρες, και μάλιστα σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κυριακή 5 Αυγούστου ο Ben θα ξεκινήσει το περπάτημά του από το Μαντράκι για να φτάσει μετά από 24 ώρες στο Πρασονήσι διανύοντας τη δυτική πλευρά του νησιού. Η επιστροφή θα γίνει με εκκίνηση από το Πρασονήσι τα μεσάνυχτα της επόμενης μέρας ώστε από την ανατολική πλευρά να καταλήξει και πάλι στο Μαντράκι, όπου και θα τερματίσει.

Το περπάτημα γίνεται στη μνήμη του αθλητή του ράγκμπυ Steve Rescott, ο οποίος πέθανε σε νεαρή ηλικία από καρκίνο. Όμως στην Αγγλία έχει δημιουργηθεί φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο συμβάλλει στην καμπάνια ενημέρωσης και στήριξης των καρκινοπαθών.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Ben Moorhouse, στην πατρίδα του, γίνεται ιδιαίτερη διαφήμιση για το γεγονός αυτό που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο, προωθώντας και τον προορισμό από τα μέσα ενημέρωσης. 

Ο Ben επισημαίνει ότι δεν ζητά οικονομική ενίσχυση από τους κατοίκους της Ρόδου, παρά μόνο την αγάπη και τη στήριξή τους που θα του δώσουν... θετική ενέργεια. Το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι του νησιού για να βοηθήσουν είναι να προσφέρουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής λίγη τροφή και νερό ή χυμό.   

Σημειώνεται ότι τον Ben Moorhouse και την Gaynor Thompson τίμησε πέρσι το καλοκαίρι ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, λίγες μέρες μετά το περπάτημά τους καθώς διέσχισαν την απόσταση Πρασονήσι-Ρόδος σε μία μέρα, στο πλαίσιο του αντικαρκινικού αγώνα, τον οποίο διεξάγει το ίδρυμα «Steve Prescott».

Κατά την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια και στην οποία παρευρέθηκε και η πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας Ράνια Κοσσιώρη, δόθηκε στους δύο Άγγλους, έπαινος και αναμνηστικό με το ελάφι, το έμβλημα της Ρόδου.