Να ανοίξει «φτερά» στη Ρόδο θέλει η εταιρεία Ellinair

Να ανοίξει «φτερά» στη Ρόδο θέλει η εταιρεία Ellinair

Να ανοίξει «φτερά» στη Ρόδο θέλει η εταιρεία Ellinair

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2375 ΦΟΡΕΣ

Τα σχέδιά της παρουσιάστηκαν χθες στο ξενοδοχείο Atrium Platinum

Να επεκτείνει τις πτήσεις της για την ανταπόκριση Ρόδο- Αθήνα αλλά και να εκτελεί ακόμη και καθημερινά δρομολόγια είναι στις προθέσεις της αεροπορικής εταιρείας Ellinair, συμφερόντων του ομίλου Μουζενίδη.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων χθες το πρωί από τη Ρόδο και το ξενοδοχείο Atrium Platinum στη διάρκεια της παρουσίασης της εταιρείας, ο Εμπορικός Διευθυντής της Ellinair, κ. Σταύρος Δαλιάκας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας κ. Ιωάννη Μουζενίδη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Γιώργο Μασμανίδη.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ομίλου Atrium, προκειμένου να ευχαριστήσει την εταιρεία "Ellinair" για τις νέες πτήσεις που θα πραγματοποιήσει από Ρόδο- Αθήνα και Αθήνα- Ρόδο που ως γνωστόν ξεκινούν στις αρχές Ιουνίου, τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των Διευθυντών Ξενοδόχων της Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος που προλόγισε την εκδήλωση, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, η Ellinair να είναι σήμερα κοντά μας και να αποτελεί πια πραγματικότητα το όνειρο σύνδεσης της Ρόδου με την Αθήνα.


Γνωρίζω πολύ καλά οτι η προσπάθεια αυτή έγινε τα τελευταία χρόνια απο πολλούς συμπολίτες μας, φορείς και αρχές. Βέβαια, το μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στον ιδιοκτήτη της Ellinair κ. Μπόρις Μουζενίδη αλλά και τους κ.κ. Ιωάννη Μουζενίδη, Γιώργο Μασμανίδη, Ιωάννη Δαλιάκα.

Περιμένουμε να ακούσουμε όχι τον προγραμματισμό των πτήσεων που όλοι ήδη γνωρίζουμε αλλά τον πολλαπλασιασμό των πτήσεων και τη σύνδεση της Ρόδου με πολλούς προορισμούς, ωστε να γίνει η Ρόδος κομβικός σταθμός της Ellinair, όπως έχει υποσχεθεί ο κ. Μπόρις Μουζενίδης, οτι θα φέρει αεροπλάνο, θα το εγκαταστήσει στη Ρόδο και θα γίνει η Ρόδος κομβικός σταθμός. Αυτό ζητάμε και εκεί πρέπει να εστιάσουμε σήμερα, το οποίο θα συμβάλλει και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Βέβαια, και απευθύνομαι στον όμιλο, ζητάμε ασφάλεια, συνέπεια, ποιότητα, προσιτή τιμή και σας διαβεβαιώνουμε όλοι οι Ροδίτες οτι θα σας στηρίξουμε, θα είμαστε κοντά σας και θα σας προτιμήσουμε".

Στην ενημερωτική εκδήλωση, μεταξύ άλλων απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Γάκης και Μάνος Κόνσολας, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων κ. Άρης Σουλούνιας, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και τοπικών αρχών.
Στον χαιρετισμό τους όλοι, αφού εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την έναρξη των εσωτερικών πτήσεων της εταιρείας στο νησί μας και την υπόσχεση για στήριξη αυτής της προσπάθειας απο όλους, δεν δίστασαν να προτείνουν αύξηση των εσωτερικών δρομολογίων με καθημερινές πτήσεις αλλά και το άνοιγμα της εταιρείας από Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ.


Με τη σειρά του ο κ. Μουζενίδης, ευχαρίστησε τόσο τον όμιλο Atrium για την θερμή του υποδοχή όσο και όλους όσους παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση κάνοντας λόγο για "μια μικρή προσπάθεια που ξεκινάει άλλα μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο μεγάλο. Θέλω να σας εγγυηθώ ότι από τη δική μας μεριά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε το νησί της Ρόδου ακόμη πιο γνωστό και ακόμη πιο πετυχημένο στον τουριστικό χάρτη".

Ο κ. Δαλιάκας, αφού εξέφρασε την πρόθεση της εταιρείας για περισσότερα δρομολόγια εσωτερικού από και προς το νησί μας σημείωσε πως "οι συνδέσεις για το εξωτερικό μπορούν να έρθουν μετά από τις συνεργασίες, οι οποίες θα αναπτυχθούν και όπως έχει κάνει ήδη στο Ηράκλειο, σε διάφορους προορισμούς. Προχωρώντας αναπτύσσονται οι συνεργασίες και γίνονται αυτά, δεν είναι κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει, αλλά πρέπει να υπάρχει η συνεργασία και το εύρος.

Ο όμιλος αναπτύσσεται και στο επίπεδο του tour operating, αλλά και στο αεροπορικό, και εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι η Ellinair είναι το μοναδικό φαινόμενο στην Ελληνική αγορά, είτε τουριστική είτε αεροπορική, που δημιουργήθηκε μια αεροπορική εταιρεία για να καλύψει τις τουριστικές ανάγκες και όχι τις μεταφορικές ανάγκες.

Δημιουργήθηκε για να καλύψει τις μεταφορικές ανάγκες του ομίλου Μουζενίδης. Προέκυψε το 2013 η ανάγκη, το σκέφτηκε και το αποφάσισε ο κ. Μουζενίδης, προχώρησε στην υλοποίηση, έγιναν τα πρώτα δρομολόγια το 2014 και από εκεί και πέρα προχωρούμε".


Αμέσως μετά ο κ. Δαλιάκας πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση της εταιρείας Μουζενίδη, κάνοντας λόγο για μια εταιρεία που έχει 23 χρόνια αδιάκοπη παρουσία στον κλάδο του τουρισμού με 5 εταιρείες, 18 brand name και περισσότερα απο 3.000 άτομα στο δυναμικό της. Η Ellinair ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 με έδρα τη Θεσσαλονίκη και έχει ως όραμα να καθιερωθεί ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζοντας παράλληλα την Εθνική οικονομία.

Στην παρουσίασή του ο κ. Δαλιάκας αναφέρθηκε επίσης στον στόλο και τους κανόνες ασφαλείας που ακολουθεί η εταιρεία, τονίζοντας πως "η ασφάλεια είναι το βασικό μας μέλημα".

Έπειτα, παρουσίασε την εμπορική πολιτική της εταιρείας αλλά και τις πτήσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο από το 2014. Ο ίδιος τόνισε το γεγονός ότι το 2018 η εταιρεία μπήκε πιο δυνατά και με περισσότερα δρομολόγια (1257 πτήσεις έναντι των 949 της περσινής χρονιάς), ενώ μάλιστα οι προβλέψεις για το 2018 είναι πως θα διακινήσει 1.061.029 επιβάτες.

Αμέσως μετά την παρουσίαση του, ο κ. Δαλιάκας, ερωτηθείς σχετικά με τις διάφορες επιστολές που ανταλλάχθηκαν μεταξύ Περιφέρειας- Δήμου και κ. Νικητιάδη για το ποιος συνέβαλε ούτως ώστε η Ellinair να πραγματοποιήσει δρομολόγια στο νησί της Ρόδου, ο ίδιος τόνισε "όλοι οι φορείς ενδιαφέρθηκαν, το ποιος ενδιαφέρθηκε 5 λεπτά νωρίτερα και ποιος αργότερα δεν έχει κάποια σημασία. Αυτός που πήρε όμως την απόφαση είναι ο κ. Μουζενίδης. Σημασία είναι ότι η εταιρεία είναι εδώ".

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη