Καταγγέλλουν τους περιφερειακούς συμβούλους Δωδεκανήσου οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια

Με χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη στάση των περιφερειακών συμβούλων που κατάγονται από τα Δωδεκάνησα, σε ό,τι αφορά τη θέση τους για τη συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου.

Οι ίδιοι, προανήγγειλαν κινητοποιήσεις τη μέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και αναφέρουν με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14-5-2018 οι περιφερειακοί σύμβουλοι δια της σιωπής τους αποφάσισαν ομόφωνα  να διατηρήσουν το αισχρό προνόμιο των Συριανών να συμμετέχουν κατ΄ αποκλειστικότητα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο επιτρέποντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να «διαφεντεύουν»  τους  εργαζόμενους στο Νότιο Αιγαίο.  

Είναι η 2η φορά που  ο ίδιος  πρόεδρος  μαζί με  τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και την  περιφερειακή αρχή αγνόησαν την  επιστολή μας  αναφορικά με τη συγκρότηση και λειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Δια της σιωπής περιθωριοποίησαν συνειδητά τους Δωδεκανησίους, συντηρώντας τη στρεβλή αντίληψη   της αξιακής διαβάθμισης των εργαζομένων που υπηρετούν  στην τυπική έδρα τη Σύρο, εις βάρος όλων των άλλων εργαζομένων  της Περιφέρειας με τα ίδια επιστημονικά προσόντα και ιδιότητες με τις  απολύτως όμοιες παρεχόμενες υπηρεσίες, υπό τις απολύτως όμοιες συνθήκες.

Κατόπιν των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι στις άμεσα επικείμενες αξιολογήσεις προσωπικού, υπηρεσιακά ζητήματα, τυχόν πειθαρχικά θέματα και κρίσεις προϊσταμένων θα ελέγχονται και διεξάγονται απευθείας από την Σύρο. 

Πλέον η μόνη λύση είναι να κινητοποιηθούμε δραστικά και για τον λόγο αυτό προτείνουμε την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την ίδια ώρα και ημέρα που θα διεξάγεται το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία για να ακουστεί δυνατά η απαίτησή μας να αρθεί αυτή η επαίσχυντη αδικία».