Τάσος Σιδηρόπουλος: Η UEFA τον σέβεται, στην Ελλάδα…

 Τα καλά νέα ήταν αναμενόμενα και δεν εκπλήσσουν. Αυτό που εκπλήσσει είναι το πόσο παράταιρα είναι με τη νοσηρή ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα…

Πριν από λίγο καιρό, η ΚΕΔ/ΕΠΟ του Βίτορ Μέλο Περέιρα έβγαλε τους Έλληνες διαιτητές συλλήβδην ανεπαρκείς για να διευθύνουν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αποδίδοντας την επιλογή ομάδας από την Ισπανία στο εκρηκτικό και επικίνδυνο κλίμα που επικρατούσε.

Του Τάσου Σιδηρόπουλου, τον οποίο συμπαρέσυρε το γενικευμένο κλίμα απαξίωσης, ίσως τελικά να του βγήκε σε καλό. Κι αν τον απαλλάξουν από το «μαρτύριο» του να αντιμετωπίζει, κάθε φορά που θα καλείται να διευθύνει ένα παιχνίδι εντός συνόρων, την αμφισβήτηση και τις ισοπεδωτικές λογικές που γεννά η ριζωμένη νοσηρότητα, τόσο το καλύτερο, καθώς δεν θα χρειαστεί να «χαλάει» ούτε το μυαλό του, ούτε την εικόνα του.

 Για τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή, τα πραγματικά σημαντικά βρίσκονται μπροστά του. Αν στην Ελλάδα τον απαξιώνουν, στην Ευρώπη συνεχίζουν να τον σέβονται και να διευρύνουν περαιτέρω τους ορίζοντές του.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος παραμένει, με τη «σφραγίδα» που έβαλε η UEFA προχθές το βράδυ, μέλος του κλειστού κλαμπ των 27 της ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας, εξαργυρώνοντας άλλη μία εξαιρετική σεζόν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Μάλιστα, με δεδομένο πως μετά το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αρκετοί πρωτοκλασάτοι διαιτητές αναμένεται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση, ο ρόλος του διαιτητή του ΣΔΠΔ αναμένεται να αναβαθμιστεί, με τον ίδιο έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται, πάντα εφόσον συνεχίσει με την ίδια προσήλωση και έχει σύμμαχο την τύχη, το Euro 2020 και το Μουντιάλ του 2022.  

Η φετινή αγωνιστική περίοδος θα κλείσει για τον Τάσο Σιδηρόπουλο την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες, όπου θα διευθύνει το διεθνές φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στο Βέλγιο και την Αίγυπτο.
 Θα ακολουθήσει ένα δεκαήμερο ξεκούρασης και η έναρξη της επίπονης προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν, η οποία θα αρχίσει με τα play offs του Champions League, γύρω στις 20 Αυγούστου.