Τα πήρε όλα στις γυναίκες η Τελχινίς

Υπήρξαν όμορφα τοπικά  πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες του βόλεϊ φέτος. Υπάρχουν όμως και κατακτήσεις των συλλόγων, που δείχνουν και το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται σε αυτούς από Διοικήσεις και προπονητές. 

Για παράδειγμα, στα κορίτσια γίνεται πολύ καλή δουλειά στην Τελχινίδα, η οποία κατέκτησε όλους τους τίτλους. Γυναίκες, νεανίδες, κορασίδες και παγκορασίδες.

Στις ανδρικές κατηγορίες και στις τρεις που είχαν πρωτάθλημα, (Δεν έγινε πρωτάθλημα παμπαίδων ελλείψει τμημάτων αυτής της ηλικίας), οι Αθλοπαιδιές της Κω πήραν τις δυο κατηγορίες σε έφηβους και παίδες, ενώ ο Φοίνικας πήρε το πρωτάθλημα στην ανδρική κατηγορία δείχνοντας πως είναι η ανερχόμενη δύναμη στην κατηγορία.

Αυτό αποτελεί επίσης, ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται σε βάθος στους συλλόγους, που ομολογουμένως ξεχωρίζουν κάθε χρόνο και καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους μετά τους τίτλους  σε αγώνες μπαράζ αλλά και πανελλήνια πρωταθλήματα. 

Πιο αναλυτικά η φετινή χρονιά 2017-18 ανέδειξε τους εξής πρωταθλητές στις Κατηγορίες:
-Ανδρών : Φοίνικας 
-Εφήβων: Αθλοπαιδιές Κω 
-Παίδων: Αθλοπαιδιές Κω 
-Παμπαίδων: Δεν διεξήχθη
-Γυναικών: Τελχινίς
-Νεανίδων: Τελχινίς 
-Κορασίδων: Τελχινίς
-Παγκορασίδων: Τελχινίς 

Μετά από αυτόν τον απολογισμό, εκείνο που εύχονται οι υπεύθυνοι του αθλήματος σε Ρόδο και Κω, είναι να αναπτύξουν οι σύλλογοι όλα τα γυναικεία τμήματά τους πέραν της Τελχινίδας, και να δραστηριοποιηθούν στις ανδρικές κατηγορίες κι όλοι οι υπόλοιποι πέρα από τον Φοίνικα και τις Αθλοπαιδιές της Κω, στις οποίες ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου σε συνεργασία με τους παράγοντες του συλλόγου και περισσότερο τους γονείς, επιτελεί σπουδαίο έργο εδώ και χρόνια.