Χ. Κόκκινος: «Να εφαρμοστεί σωστά η 2χρονη Προσχολική Αγωγή - Όλα τα παιδιά 4 - 6 ετών να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Την ανάγκη λειτουργίας της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και τη διαρκή συνεργασία Αυτοδιοίκησης και φορέων της Εκπαίδευσης επισήμανε σε ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος σε συνέδριο που διοργάνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) στη Θεσσαλονίκη (22 και 23.5.2018).

Στη τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφουγκράζεται πρώτη τα κοινωνικά ζητήματα και σε συνεργασία με τους φορείς της Εκπαίδευσης ικανοποιεί μεγάλες ανάγκες όπως:

* η ανέγερση διδακτηρίων,

* ο εξοπλισμός και οι επισκευές σχολικών κτιρίων,

* η μεταφορά μαθητών,

* συνέδρια και εκδηλώσεις που προωθούν τις εκπαιδευτικές

πολιτιστικές και επιστημονικές δράσεις.

Όσον αφορά την Προσχολική Αγωγή, ο κ. Χ. Κόκκινος θύμισε το Ν. 3815 του 2006 με τον οποίο θεσπίστηκε η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για ένα (1) έτος και είναι ανάγκη για λόγους παιδαγωγικούς και κοινωνικούς να λειτουργήσει εύρυθμα η δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Όλα τα παιδιά ηλικίας 4 - 6 ετών να μπορούν να ενσωματωθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία στα νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να διαπιστωθούν έγκαιρα τυχόν μαθησιακές δυσκολίες και να ενταχθούν ομαλά στο σχολικό περιβάλλον.

Η επένδυση στην Παιδεία είναι η απάντηση στην κρίση και η Προσχολική Αγωγή, που ανήκει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δηλ. στο πρώτο σκαλί της εκπαιδευτικής πορείας των μαθητών, να αποτελεί στέρεη και δυνατή βάση της Εκπαίδευσης.