Ενημερώθηκαν οι μηχανικοί της Ρόδου για τους ελέγχους στα κτήρια μετά από σεισμούς

Ενημερώθηκαν οι μηχανικοί της Ρόδου για τους ελέγχους στα κτήρια μετά από σεισμούς

Ενημερώθηκαν οι μηχανικοί της Ρόδου για τους ελέγχους στα κτήρια μετά από σεισμούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 542 ΦΟΡΕΣ

Στην ημερίδα του ΤΕΕ, της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ και του Δήμου Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή 50 και πλέον μηχανικών, η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Ρόδου μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Δωδεκανήσου και η Δ.Α.Ε.Φ.Κ, (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών), με θέμα «Έλεγχοι κτηρίων μετά από φυσική καταστροφή».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο σχεδιασμό δράσεων Πολιτικής προστασίας του Δήμου Ρόδου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών.

Παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, παρουσιάστηκαν εισηγήσεις για θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών, μετασεισμικού ελέγχου κτιρίων και τρωτότητας των κτιριακών κατασκευών έπειτα από σεισμικές καταπονήσεις.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν η Γενική Διευθύντρια Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Μαρία Κλεάνθη, και οι πολιτικοί μηχανικοί της Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ Άγγελος Σαριδάκης, και Ευγενία Δημοπούλου.

Ακολούθησε δημιουργικός διάλογος και έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα δυσλειτουργίας και καλύτερου συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ), των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των μηχανικών ελεύθερων επαγγελματιών προκειμένου να υπάρχει άμεση ενεργοποίηση έπειτα από μία φυσική καταστροφή.

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, συνεχάρη το ΤΕΕ Δωδεκανήσου που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Γιάννη Γλυνό για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και την πρόεδρο της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Μίκα Μιχαλάκη ώστε να επιμορφωθούν οι επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και μηχανικοί που είναι στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και να αντιμετωπιστούν έτσι προβλήματα και αγκυλώσεις που χρονίζουν».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου