Ξεκίνησαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Ξεκίνησαν με επιτυχία  οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ  Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Με το πρόγραμμα “AEGEAN GARDENER” - ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”

Ξεκίνησαν προχθές το πρωί οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Τοπικής Γαστρονομίας στην Αρκάσα και θα τελειώσουν αύριο.

Το πρωινό πρόγραμμα αφορούσε τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου, οι οποίοι φύτεψαν φυτά ντοματιάς και πιπεριάς στους κήπους του αύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Αρκάσας.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα “Aegean Gardener” «Οι κηπουροί του Αιγαίου» και είναι μία από τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πραγματοποιούνται επισκέψεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας, όπου το Περιφερειακό Φυτώριο οργανώνει και υλοποιεί τον σχολικό λαχανόκηπο.
Με αυτόν τον τρόπο τα μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή βιωματικά με την κηπουρική και την καλλιέργεια γεωργικών προϊόντων. Φυτεύουν τα δικά τους λαχανικά, φροντίζουν να αναπτυχθούν με την τεχνική βοήθεια του Γεωπόνου του Φυτωρίου μέχρι να δώσουν τους καρπούς τους, έτοιμους προς κατανάλωση.
Το όραμα αυτής της δράσης είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην παραγωγική διαδικασία των προϊόντων διατροφής όπως επίσης και να εκτιμήσουν την αξία της ως μέσο για την υγείας τους.

ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΣΑ
Προχθές το πρωί πάνω από 40 παιδιά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Αρκάσας, αφού φόρεσαν τα ειδικά άσπρα καπελάκια που απέστειλε το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου μαζί με τα φυτά, «ξεχύθηκαν» στους κήπους του αύλιου χώρου του σχολείου και με τις οδηγίες του γεωπόνου του Επαρχείου, φύτεψαν πάνω από 50 ντοματιές και πιπεριές, γεμάτα χαρά και ενθουσιασμό.

Τα παιδιά σε κάθε φυτό έδωσαν το όνομα αυτού που το φύτεψε, στη συνέχεια το πότισαν και ανέλαβαν την επιμέλεια και την φροντίδα τους έως ότου βγάλουν καρπούς. Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής εξήγησε στα παιδιά τη σημασία της συγκεκριμένης δραστηριότητας και ευχαρίστησε τον συμπατριώτη μας Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Μπαριανάκη πρόεδρο του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου για την αποστολή των φυτών, των φυλλαδίων και των καπέλων καθώς επίσης την πρόεδρο Μαρία Καμαράτου και τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αρκάσας, τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αρκάσας κ. Μηνά Χουβαρδά, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους βοηθούν για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Στην εκδήλωση παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Θωμάς Σωτρίλλης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο Φεστιβάλ και ο εφημέριος της Αρκάσας.

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)