Έτοιμος ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου για το Πανελλήνιο Ιστιοπλοΐας

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ανέθεσε τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος για σκάφη τύπου Laser Rdl Ανδρών στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου.

Ο αγώνας θα  διεξαχθεί από  21 έως  24 Ιουνίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη στήριξη του Δήμου Ρόδου. Στον αγώνα  αυτόν υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν συνολικά περίπου εκατό αθλητές με τους προπονητές τους   και τις επιτροπές διεξαγωγής των αγώνων με τους  κριτές.

Είναι μεγάλη τιμή για το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου η ανάθεση του Πανελλήνιου αυτού πρωταθλήματος και μάλιστα του πιο δημοφιλούς  τύπου σκαφών, όπως είναι το Laser Rdl.  

Ο ΝΟΡ ως διοργανωτής Όμιλος  και η Ρόδος συγκεκριμένα είναι ο πιο μακρινός προορισμός για τα σωματεία όσον αφορά στη συμμετοχή, γι’ αυτό το κόστος της  μετακίνησης  είναι  πολύ υψηλό για έναν  όμιλο που δεν παίρνει  καμία επιχορήγηση για τη δραστηριότητά του από την Πολιτεία.

Η οικονομική βοήθεια, διαμονή όλων των συμμετεχόντων, αθλητών, προπονητών και των επιτροπών διεξαγωγής των αγώνων έχει εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.   

Βεβαίως θα πρέπει να αναφερθεί και η  BLUE STAR FERRIES που στη συγκεκριμένη περίπτωση προσέφερε  50% έκπτωση σε αθλητές, οχήματα, τρέιλερ και σκάφη, όπως βοηθάει και σε κάθε μετακίνηση για αθλητικές δραστηριότητες.

Η προσφορά της για τη μετακίνηση και η ευαισθησία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου για τον αθλητισμό με τη δωρεάν  διαμονή  θα δώσει την ευκαιρία στα   νεαρά  παιδιά, (αγόρια και κορίτσια) όλων των κοινωνικών ομάδων  να συμμετάσχουν στους αγώνες αυτούς  με στόχο,  μεταξύ άλλων, την πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. 

Ένας σπουδαίος   παράγοντας που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην αξιολόγηση ενός ιστιοπλοϊκού αγώνα τέτοιας σπουδαιότητας είναι οι εγκαταστάσεις του ΝΟΡ, ο εξοπλισμός, μέρος των Island Games, αλλά και ο περιβάλλων χώρος. Ύπαρξη  πάρκινγκ για οχήματα, τρέιλερ και σκάφη, η ευκολία για την καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών ώστε να υπάρξουν προϋποθέσεις μελλοντικής συνεργασίας σε Πανελλήνιους, Βαλκανικούς,  Πανευρωπαϊκούς αλλά και  Παγκόσμιους σημαντικούς αγώνες.

Στο κλείσιμο και  τον φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου ως προς τη διευκόλυνση για καθέλκυση και ανέλκυση των σκαφών υπήρξε συνεννόηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, που  προσφέρθηκαν να συνδράμουν την προσπάθεια για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης. Παράλληλα οριστικοποιείται η διαδικασία των χορηγιών από ιδιώτες για τη στήριξη του Πρωταθλήματος που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.