Για τον Μιχάλη Σεΐτη μια πτώση ήταν η αρχή της απογείωσης

Για τον Μιχάλη Σεΐτη μια πτώση ήταν η αρχή της απογείωσης

Για τον Μιχάλη Σεΐτη μια πτώση ήταν η αρχή της απογείωσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1776 ΦΟΡΕΣ

Για τον graphic designer Γιώργο Μακράκη aka Alpha2graphic, ο μύθος του Μιχάλη Σεΐτη μπλέκεται με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα κι εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν όλοι οι ήρωες: τη δύναμη, την επιμονή, την πίστη.

Τι συνδέει όμως έναν καλλιτέχνη με έναν αθλητή; Μοιράζονται την ίδια ανάγκη να γίνονται καλύτεροι, να σπάνε τα εμπόδια, να είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους. Μια ανάγκη που για τη Nike είναι αξία που ορίζει τη φιλοσοφία της.

Γι' αυτό τον λόγο, με αφορμή το opening του ανανεωμένου καταστήματος στην Ερμού, εκεί που χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού, η Nike έφερε κοντά 5 κορυφαίους αθλητές και 5 μοναδικούς δημιουργούς για να διηγηθούν μαζί τις ιστορίες τους μέσα από έργα τέχνης που θα μας συγκινήσουν και θα μας εμπνεύσουν να πιστέψουμε σε μας.

Μετά τη γνωριμία του με τον Μιχάλη Σεΐτη, ο Γιώργος δημιούργησε ένα έργο στο οποίο κυριαρχεί έντονο το ελληνικό στοιχείο, αλλά και τα φτερά.

Γιατί για τον Μιχάλη, μια στιγμή, μια πτώση, ήταν απλώς η αφορμή για να πετάξει...

Κι έτσι ο χρόνος χωρίστηκε σε τρεις στιγμές:

Στη στιγμή πριν, τη στιγμή μετά, και σ' εκείνη ανάμεσα τους, που καθορίζει μία ολόκληρη ζωή.

Τη ζωή που είχε ως παιδί στη Ρόδο, ως έφηβος κι αθλητής του στίβου, ως τα 26 του χρόνια.

Τη ζωή μετά τα 26, τη ζωή ως Παραολυμπιονίκης με δύο παγκόσμια ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Και στη στιγμή της πτώσης με τη μηχανή τον Ιούνιο του 2013, στο τηλεφώνημα από το ασθενοφόρο και στον ακρωτηριασμό.

Δεν ήταν όμως αυτή η στιγμή που καθόρισε τη ζωή του Μιχάλη. Ήταν η ίδια του η θέληση που του επέτρεψε να σηκωθεί μετά την πτώση, να πετάξει πάνω από τον πόνο και την απώλεια, ν' αφήσει πίσω του μία ζωή χωρίς πείσμα και να επιστρέψει ξανά στον στίβο, να τρέξει ξανά.

Το έργο του Γιώργου Μακράκη, εμπνευσμένο από την ιστορία του Μιχάλη θα αποκαλυφθεί στις 6 Ιουνίου, στο opening party για το ανανεωμένο κατάστημα Nike στην Ερμού στις 18.00.

Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες 4 ακόμη κορυφαίων Ελλήνων αθλητών μέσα από τα μάτια 4 Ελλήνων δημιουργών, μια καλλιτεχνική διαδρομή με μήνυμα WE FLY.ATHENS, που μας προκαλεί να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να απογειωθούμε. Live DJ sets & διαδραστικές εκπλήξεις για όλους θα ολοκληρώσουν το μεγάλο party.

Αν αγαπάς το τρέξιμο μπορείς να συμμετέχεις στο celebration run που θα γίνει στο πλαίσιο του party σε μια διαδρομή στην καρδιά της Αθήνας.
Πηγή: www.lifo.gr

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο