Με νέες γεωτρήσεις θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του νερού στον Αρχάγγελο

Με μία νέα γεώτρηση με απευθείας ανάθεση, έπειτα από εντολή του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ευελπιστεί η ΔΕΥΑΡ ότι θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα με τις διακοπές νερού σε ορισμένες περιοχές του Αρχαγγέλου.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης και αποφάσισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος ώστε να δοθεί η πίστωση ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει εκτάκτως το Δ.Σ. για να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση ώστε να εγκατασταθεί ο εργολάβος για τη νέα γεώτρηση.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, Αντιδήμαρχο, κ. Αγαπητό Πάλλα, το πρόβλημα είναι μεγάλο και εντοπίζεται κυρίως στις περιοχές Κοκκινόχωμα, Μάλα και Κάραβος όπου εδώ και είκοσι μέρες οι κάτοικοι μένουν αρκετές ώρες χωρίς νερό ενώ και η πίεσή του είναι χαμηλή.

Οι εργασίες για τη νέα γεώτρηση αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δέκα ημέρες και ευελπιστούν ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Σημειώνεται ότι με το διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπονται και άλλες δύο υδρευτικές γεωτρήσεις στον Αρχάγγελο, που όμως θα πάρει χρόνο για να λειτουργήσουν.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΡ προχωρά σε μία εργολαβία για την κατασκευή δεξαμενής και δικτύων στα Στεγνά για την παροχή νερού από το φράγμα. Τέλος, έχουν παραγγέλλει υλικά για να ξεκινήσουν τη σύνδεση μεγαλύτερης παροχής από τη δεξαμενή των Αγίων Αποστόλων για την Ιαλυσό, την Παστίδα και την Κρεμαστή που πλέον θα παίρνουν νερό από το φράγμα.